L’Arnau i el Grup d’Obesitat de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició entreguen els V Premis Baros

2La idea del certamen va sorgir fa sis anys com una eina per donar suport a persones que pateixen obesitat, a més de ser una opció terapèutica per als facultatius especialistes en endocrinologia.

Els Premis Baros esdevenen una plataforma d’expressió per a les persones obeses, els seus familiars i amics perquè puguin expressar el que senten, com és la seva vida, com perceben la discriminació social i com lluiten diàriament contra la temptació publicitària. Aquest any se celebra la cinquena edició que, un cop més, organitza el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’ Arnau, liderat per Albert Lecube, amb el suport del Grup d’Obesitat de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició (SEEN).

Se celebra un concurs literari i d’un altre de fotogràfic amb el tema de l’obesitat com a denominador comú. Es tracta de convertir els relats i les instantànies en una eina de suport per a les persones obeses i per als professionals.

El nombre de persones que pateixen obesitat augmenta ràpidament, aspecte que suposa per a pacients i professionals un nou repte. S’estima que més del 50% de la població adulta del nostre país pateix aquesta malaltia crònica, que no sempre és ben entesa per la societat.

En aquesta edició els primers premis, amb una dotació de 600 € cada un, han estat per al relat Hambre de l’autora Loli Gil i per a la fotografia Este lunes empiezo de Kike Balenzategui Arbizu. Aquest any s’han presentat un total de 20 fotografies i 27 relats que han optat als tres premis que s’ofereixen per a cada categoria.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.