L’Arnau commemora el Dia del Donant

_MG_8194El 3 de juny l’Arnau de Vilanova ha commemorat el Dia del Donant. Aquest Dia és un homenatge a les persones que donen els òrgans que possibiliten els trasplantaments. Aquesta donació suposa l’oportunitat d’una vida millor per a centenars de persones. La generositat d’aquests ciutadans fa possible que els trasplantaments es duguin a terme. Hi ha persones que donen els òrgans en vida i manifesten la seva voluntat de donació a la família o mitjançant el carnet de donant. En altres ocasions és la família qui, davant la mort d’un ésser estimat, accepta la donació com un acte de solidaritat humana.

A Lleida, 39 persones van poder rebre un trasplantament durant l’any passat, però 68 més continuaven en espera d’un òrgan. Així doncs, amb motiu d’aquest Dia, l’Arnau col·locarà una taula informativa al vestíbul del centre per tal d’agrair l’altruisme de tots els donants i de donar a conèixer la importància de la donació.

A Catalunya, durant l’any 2014, es van realitzar 908 trasplantaments que suposen l’assoliment d’una xifra històrica que ha estat possible gràcies a 218 persones que van donar els seus òrgans. El trasplantament de ronyó és el més requerit amb 604 implants, seguit del de fetge amb 162 implants. S’han realitzat també 56 implants de cor, 67 de pulmó i 19 de pàncrees. La major part dels òrgans que es van trasplantar procedien de persones en estat de mort cerebral després de patir un ictus.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.