El Dia Estatal de la Nutrició se centra en l’embaràs i la lactància

CGEu31fUMAAfkjwAmb motiu de la XIV edició del Dia Estatal de la Nutrició, el Servei d’Endocrinologia de l’Arnau organitza, el 28 de maig de 2015, un conjunt d’activitats relacionades amb el lema d’aquest any: “En l’embaràs i la lactància menjar bé és el millor. T’estimo”. L’objectiu de la Jornada és difondre la importància de seguir una alimentació saludable per a la dona embarassada i en període de lactància.

Durant tot el dia, a l’entrada de l’Hospital hi haurà una taula informativa sobre alimentació saludable en l’embaràs i la lactància, en col·laboració amb els estudiants del grau en nutrició humana i dietètica de la Universitat de Lleida. Així mateix, s’entregaran tríptics informatius sobre l’alimentació saludable i els requeriments nutricionals de les dones durant l’embaràs, a les gestants ingressades a la quarta planta de l’Hospital. 

En aquesta línia, el CAP Ciutat Jardí de Lleida i el CAP de Tàrrega també han organitzat una taula informativa sobre nutrició, embaràs i lactància per commemorar aquest dia.

Els CAP de Lleida treballen diàriament en temes de nutrició i hàbits alimentaris 

Per la seva banda, el CAP de les Borges Blanques ha organitzat una xerrada sobre alimentació saludable en el marc del Programa NEREU (destinat a disminuir l’obesitat i el sedentarisme infantil, a través de l’adquisició d’hàbits saludables, l’exercici físic i el joc). Aquesta xerrada, a càrrec de la infermera de pediatria Ester Mateus, s’ha centrat a donar consells per realitzar una compra saludable i ensenyar a llegir les etiquetes dels productes alimentaris, per tal de poder decidir si convé consumir el producte o no.

En marc del programa que Artesa de Segre té en funcionament des de 2010, s’ha treballat en el Projecte d’integració de l’activitat física i l’alimentació saludable, amb diverses actuacions centrades en la població infantil. Es realitzen activitats i tallers d’alimentació equilibrada per als cursos d’educació primària i tallers de cuina infantils i d’hàbits alimentaris per als alumnes de secundària. Aquest centre també està inscrit en el programa NEREU.

Així doncs, els centres d’atenció primària de Lleida treballen constantment per prevenir l’obesitat infantil i combatre el sedentarisme, des del programa  NEREU. En aquest projecte comunitari es treballa durant nou mesos, amb la participació dels diferents ajuntaments, la Diputació de Lleida, tècnics de l’esport, les famílies dels infants i els professionals dels CAP Rambla Ferran, Cappont, Bordeta, Balàfia, Ciutat Jardí, Primer de Maig i Eixample. Diverses poblacions lleidatanes (Agramunt, Alcarràs, Almenar, Lleida Rural Nord, Cervera, Seròs, Tàrrega, Borges Blanques i Almacelles) treballen també per l’alimentació saludable i la prevenció de l’obesitat en els infants i joves.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.