L’IRBLleida disposarà d’una col·lecció artística inspirada en el sistema nerviós humà i dels vertebrats

IMG_9671_baix

Consultant el catàleg d’obres cedides, Edith Schaar i el director de l’IRBLleida

Edith Schaar, artista d’origen alemany i instal·lada a La Floresta (Les Garrigues, Lleida) des de finals dels anys vuitanta, ha dedicat part de la seva obra a la interpretació del sistema nerviós humà, fascinada per la descoberta del premi Nobel Santiago Ramon y Cajal. Amb la finalitat de preservar el seu llegat en un entorn apropiat, ha decidit cedir part de les obres inspirades en aquesta temàtica a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

Per donar a conèixer aquesta cessió, aquest dimarts s’ha fet una atenció als mitjans de comunicació en què ha participat l’investigador principal del Grup de Patologia Neuromuscular Experimental de l’Àrea de Neurociències de l’IRBLleida i professor de la Universitat de Lleida, Josep E. Esquerda, i el director l’IRBLleida, Xavier Matias-Guiu, acompanyats de l’artista Edith Schaar.

Durant l’acte, el Dr. Matias-Guiu ha agraït la cessió de les obres i ha comentat que seran exposades ben aviat en diferents espais dels dos edificis de Biomedicina. El Dr. Esquerda ha explicat als assistents la llarga trajectòria de l’artista i la seva inspiració en la natura oculta (microscòpica) dels organismes vius, especialment, en l’estructura del sistema nerviós. L’acte ha finalitzat amb el brindis de tots els assistents amb una copa de cava.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.