La Setmana Sense Fum omple d’activitats els centres de l’ICS

tabac.jpg_1658547991Aquesta setmana molts centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) engeguen camapanyes per promoure la deshabituació tabàquica.  El lema d’aquest any és  “Aturem el comerç il·legal dels productes del tabac” i vol sensibilitzar sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa prevenible de defunció al món. La jornada també pretén fer difusió de les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres i de les iniciatives per lluitar contra l’epidèmia del tabaquisme. A continuació us detallem algunes activitats.

En general, es manté una bona tendència decreixent en la prevalença del tabaquisme, gràcies a les polítiques, les regulacions, el canvi social i a tots els professionals implicats en l’ajuda per deixar de fumar. De fet, la tendència de descens confirma l’assoliment de l’objectiu de salut 2015 de reduir la prevalença del tabaquisme, dos anys abans del previst. Actualment a Catalunya fuma el 25,9% de població general (23,5% fumadors diaris i 2,4% fumadors ocasionals), i els homes tenen una prevalença més elevada que les dones (el 31,8% de la població masculina respecte del 20,3% de la femenina).

Activitats dirigides a persones hospitalitzades, embarassades i puèrperes 

El dia 29 de maig, la Fundació Sanitària Mollet i l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’ICS al territori faran diverses  activitats conjuntes per sensibilitzar la població sobre els efectes perjudicials del tabac.

Al llarg del dia hi haurà xerrades informatives per a joves, per a dones embarassades i puèrperes i també per a persones hospitalitzades. Al mateix temps, hi haurà una parada informativa sobre els recursos per deixar de fumar i una exposició sobre la vivència de persones que ja han deixat de fumar.

Un lipdub i gran varietat d’activitats contra l’hàbit de fumar a la Catalunya Central

Els equips d’atenció primària de l’ICS a l’Anoia han organitzat activitats adreçades a diferents col·lectius de la població per recordar-los els efectes negatius que el consum de tabac té per a la salut. Un dels més actius és l’EAP Capellades que, entre altres propostes, ha organitzat trobades d’una persona exfumadora i una persona fumadora perquè conversin durant trenta minuts sobre l’experiència de la deshabituació del tabac. A més, repartiran al mercat i als CAP 1.000 globus de colors perquè la ciutadania recordi la campanya; faran una acció simbòlica envoltant el CAP, durant tota la setmana, amb una cinta retolada amb el lema “Espai lliure de fum”, i enregistraran un lipdub amb el títol “El tabac no cap al CAP”.

L’EAP Igualada Urbà, al seu torn, ha convocat el V Concurs fotogràfic de la Setmana sense Fum 2015, adreçat als alumnes d’ESO d’Igualada. També posaran un punt d’informació al CAP. A Santa Coloma de Queralt hi haurà una taula informativa al centre sanitari i, a més, s’hi realitzaran cooximetries als pacients fumadors que el visitin durant la setmana. L’EAP Vilanova del Camí ha organitzat un concurs de dibuix amb el lema “Com seria el món sense tabac”, adreçat a escolars de P3 a 6è d’educació primària, i el vestíbul del CAP també acollirà un punt d’informació sobre el tabaquisme.

A Piera, els professionals de l’EAP s’han volgut implicar molt activament en l’atenció i informació als fumadors i duran a terme una acció que consisteix a estar al vestíbul del CAP per torns i proposar els usuaris fumadors que “pengin” el seu hàbit de fumar, un compromís que es simbolitzarà fent-los penjar un paper amb un propòsit escrit per ells mateixos, que quedarà exposat a l’entrada del centre. A més, als fumadors que es vulguin adherir a la campanya se’ls programarà immediatament una primera visita de deshabituació amb la seva infermera.

A Manresa, l’EAP Plaça Catalunya visitarà dos instituts per donar consells als joves i fer-los carboximetries. Aquesta mateixa prova es farà també al CAP. D’altra banda, l’EAP Sagrada Família concentrarà l’activitat principal el dijous 28 i farà un dia de portes obertes al CAP amb una taula d’informació sobre el tabaquisme i la realització de carboximetries. A més, durant tota la setmana, el CAP exposarà els lemes participants en un concurs adreçat a usuaris i professionals del centre amb motiu del Dia Mundial sense Tabac i es faran xerrades sobre aquest tema a les associacions de veïns de la Font dels Capellans i de la Balconada.

El CAP de Cardona ha organitzat un concurs adreçat a alumnes de l’Escola Vedruna i de l’IES Sant Ramon de Cardona que, amb el lema “La vida sense fum té més bon gust”, busca eslògans, fotos i logotips relacionats amb aquest tema. Hi participen alumnes d’ESO i de Batxillerat. A Súria, el CAP exposa una taula informativa a l’entrada de l’equipament, i es fan carboximetries al CAP mateix durant tota la setmana entre les dotze del migdia i dos quarts de dues. També es farà aquesta prova als joves de l’Institut del municipi. En aquest centre educatiu es durà a terme una acció per afavorir les preguntes dels joves
sobre els efectes nocius del tabac i es passarà una enquesta a algunes classes per avaluar la incidència del tabaquisme passiu.

Als CAP de Navàs i Balsareny s’instal·larà una taula informativa amb material promocional de la campanya. A més, el dijous es farà una caminada saludable, amb sortida des del CAP Navàs, i una xerrada a l’IES Sant Jordi. Divendres, la plaça de l’Ajuntament de Navàs acollirà un punt d’informació sobre el tabaquisme per atendre la ciutadania.

L’EAP de Sant Vicenç de Castellet, a més de muntar un punt informatiu al CAP, on també es realitzaran cooximetries, farà enquestes telefòniques entre la població per obtenir dades sobre hàbits de consum de tabac, dependència i motivació. L’EAP Montserrat organitzarà diferents taules d’informació ciutadana als municipis de la seva àrea, que coincidiran amb el mercat setmanal que es fa a cada poble.

Al CAP de Navarcles es faran cooximetries als usuaris del centre i s’organitzarà una visita a l’Institut del municipi per realitzar aquesta prova als alumnes d’ESO. A Santpedor i Sant Fruitós de Bages hi haurà una taula informativa al CAP durant tota la setmana, on s’atendran les consultes dels usuaris i es donarà informació sobre els riscos del tabaquisme. A Sant Joan de Vilatorrada també hi haurà un punt d’informació al CAP i es faran cooximetries el dimecres 27 a la tarda, al centre mateix i al mercat municipal.

Al CAP de Sallent es donarà informació als usuaris, es farà una enquesta sobre tabaquisme al personal del centre i es repartiran xapes informatives; i al d’Artés, hi haurà un punt de salut amb informació i, durant tota la setmana, els professionals faran un esforç extraordinari per fer més intensiu el cribratge del consum del tabac. Al CAP Moià i al CAP Castellterçol, es farà una exposició de material de divulgació i haurà un taulell Informatiu.

Des de l’EAP Baix Berguedà s’organitzarà una taula informativa sobre els avantatges de deixar de fumar que se situarà en un espai cèntric del municipi per tal d’arribar al major nombre de persones possible. El dimarts 26 la taula es muntarà a Gironella i el dijous 28 a Puig-reig. Durant aquesta acció es realitzaran carboximetries als ciutadans, una prova molt senzilla que detecta la capacitat respiratòria mitjançant la mesura del contingut de monòxid de carboni en l’aire espirat.

A Berga, es penjaran cartells en diferents equipaments sanitaris de la ciutat amb informació per tal de conscienciar la població sobre el tabaquisme. I a l’Alt Berguedà s’organitzarà una activitat adreçada als joves de l’institut, on es farà una cartellera amb diferents informacions sobre el tabaquisme que estarà penjada al vestíbul del centre educatiu durant tota la setmana.

A l’EAP del Lluçanès es faran xerrades informatives sobre el tabaquisme i es proporcionarà material informatiu sobre aquest tema als alumnes de 1r d’ESO de l’IES Castell del Quer. A més, durant la setmana es muntaran taules informatives amb material d’educació sanitària. A Manlleu, també s’organitzarà un punt d’informació al CAP, es realitzaran cooximetries a tots els usuaris que ho vulguin i es promocionaran els tallers de deshabituació del consum de tabac. D’altra banda, se sol·licitarà formalment la senyalització de prohibició de fumar a l’espai exterior del CAP.

A Roda de Ter, es faran arribar consells per deixar de fumar als alumnes d’ESO de l’IES Martí Pol. Al CAP, hi haurà punts d’informació i es realitzarà una sessió formativa destinada a professionals sanitaris. A més, durant la setmana també es duran a terme diferents activitats comunitàries, amb taules a la biblioteca i a les farmàcies del municipi que disposaran de material informatiu sobre recomanacions de salut i tractaments per deixar de fumar.

A l’EAP Santa Eugènia de Berga s’organitzaran taules informatives als diferents consultoris i es promocionaran els tallers per deixar de fumar que enguany ja arriben a la tretzena edició. A més, s’ha presentat un treball anomenat “Prevenció de càncer relacionat amb el tabac. Educació grupal en la deshabituació tabàquica a l’atenció
primària”, que ha estat premiat per l’Associació Osona Contra el Càncer en la darrera Jornada d’Infermeria a la Uvic.

A Sant Hipòlit de Voltregà hi haurà un punt d’informació i es realitzaran cooximetries. I a Sant Quirze de Besora, a part del punt d’atenció a l’usuari, també es farà una enquesta sobre deshabituació del consum de tabac. L’EAP Tona, per la seva banda, proposa, entre d’altres, algunes accions adreçades al col·lectiu jove: el CAP, conjuntament amb el Punt Jove, organitzarà diferents activitats a l’IES de Tona amb l’objectiu de demostrar els efectes nocius del tabac sobre els pulmons o de repassar diversos conceptes relacionats amb el tabac a través del joc, d’una manera lúdica. L’EAP Torelló també instal·larà durant tota la setmana una taula informativa amb material d’educació sanitària al CAP; i Vic Nord, per la seva banda, promocionarà els tallers grupals per deixar de fumar i realitzarà cooximetries.

Teatre, música i concursos per conscienciar infants i adults del perjudici de fumar als CAP de Barcelona

SetmanaSenseFum_CAPHorta_adults_APBCN_2015Els CAP de Barcelona se sumen a la Setmana sense fum amb material gràfic per conscienciar a la població adulta, però també als infants i adolescents, del risc que suposa el tabac per a la salut. A més, fins a un total de setze centres fan accions més directes per incidir en la població fumadora. Aquests centres són: CAP Adrià, CAP Dr. Carles Ribas, CAP el Carmel, CAP Chafarinas, CAP Horta, CAP Maragall, CAP La Mina, CAP Montcada, CAP Montnegre, CAP Pare Claret, CAP La Pau, CAP Sant Andreu, CAP Passeig de Sant Joan, CAP Rio de Janeiro, CAP Trinitat Vella, CAP Turó, que han preparat una àmplia oferta d’activitats. Alguns d’aquests centres ja fa 16 anys que participen activament en la Setmana sense Fum.

SetmanaSenseFum_CAPHorta_infants_APBCN_2015Bona part d’aquestes iniciatives ofereixen als pacients fumadors el suport expert de professionals de l’atenció primària per poder abandonar aquest hàbit. El tabaquisme comporta múltiples problemes greus de salut per als fumadors, com ara diversos tipus de càncer o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), però també afecta molt negativament els fumadors passius. Per això, com la millor eina per lluitar contra el tabac és la prevenció, moltes de les activitats estan dirigides als infants, per formar-los en estils de vida saludables des de petits.

En aquest sentit, els CAP han previst activitats lúdiques adreçades a infants i adolescents per prevenir que comencin a fumar, i conscienciar els adults que en són responsables perquè no exposin els menors al fum del tabac.

Agenda d’activitats als centres d’atenció primària de la ciutat de Barcelona

Activitats per a infants

 • Dibuixos: al CAP Horta i al CAP La Pau hi ha taules perquè els més petits facin dibuixos sobre “La vida sense fum” i s’exposaran en un mural tots els dibuixos rebuts.
 • Obra de teatre: una breu representació per ensenyar als infants les conseqüències de fumar.

Activitats per a adults

 • Cooximetries: proves que mesuren el monòxid de carboni en aire exhalat. Les fan als centres següents: CAP Adrià, CAP Trinitat Vella, CAP Montnegre, CAP Rio de Janeiro, CAP Turó i CAP Montcada. Poden participar-hi tant adults com infants.
 • Índex turmell-braç: és una prova diagnòstica utilitzada per a l’avaluació de la circulació sistèmica cap als membres inferiors*. Es realitza a una carpa  situada al Passeig de Sant Joan.
 • Activitats comunitàries: actuacions al barri per arribar a tota la ciutadania. El CAP Dr. Carles Ribas participa en la ràdio local, l’emissora Sants-Montjuïc, i en una publicació de premsa escrita local. El CAP Passeig de Sant Joan instal·larà una taula informativa a una escola del barri per incidir en els adolescents i evitar que s’iniciïn en aquest hàbit tan perjudicial.
 • Mindfulness: tècniques de relaxació per ajudar a deixar de fumar, al CAP Adrià.
 • Taules informatives: disponibles als centres següents: CAP Chafarinas, CAP Rio de Janeiro, CAP Montnegre, CAP La Mina, CAP Horta, CAP La Pau i  CAP Dr. Carles Ribas i CAP Maragall. Aquest últim centre, juntament amb el CAP Pare Claret, estarà en una carpa al Passeig de Sant Joan i realitzarà la prova de l’Índex turmell-braç* als vianants que ho vulguin. El CAP Montcada situarà les taules a punts cèntrics de la ciutat, com a la plaça de l’Església, i realitzarà també proves de cooximetria.
 • Audiovisuals: al CAP Turó s’emeten reportatges relacionats amb el tabac.
 • “Una cigarreta per una fruita”: els professionals del CAP Adrià donen una fruita a canvi de cada cigarreta rebuda.
 • Concert: Kingue Elessa, usuari i músic del CAP Turó, ofereix un concert de música del Camerun Makossa.
 • Murals participatius: al CAP La Pau i al CAP Sant Andreu s’han habilitat murals on s’aniran penjant durant la setmana les opinions dels usuaris i les seves experiències positives relacionades amb el fet d’haver deixat de fumar.
 • Concurs de lemes: al CAP Maragall es fa un concurs de lemes inspiradors per deixar de fumar. El guanyador es publicarà  a les pantalles del centre. Al CAP Turó, el lema guanyador del concurs serà l’escollit per a la campanya de l’any vinent.
 • Programa Pacient Expert Catalunya®: aquest programa potencia l’autoresponsabilitat en la salut mitjançant l’experiència d’un pacient, en aquest cas, que va aconseguir deixar de fumar. CAP Passeig de Sant Joan.
 • Sessions dirigides als professionals: al CAP Turó, el psicoterapeuta Víctor Amat farà una sessió per aprendre a motivar els pacients perquè deixin de fumar.  També al CAP La Pau i al CAP Chafarinas es fa una sessió amb el mateix objectiu.

Cigarretes per caramels a Lleida 

Des de l’atenció primària de Lleida es realitzen diverses activitats durant tota la setmana per commemorar aquest dia i per lluitar contra el consum de tabac de la població, així com contra els efectes negatius que produeix.

El CAP d’Alfarràs-Almenar col·locarà, durant tota la setmana, una taula informativa al vestíbul del centre i diversos pòsters a les consultes per conscienciar la població. També el CAP Eixample de la ciutat ha organitzat una taula per informar els usuaris del centre.

El CAP Ciutat Jardí de Lleida, amb la intenció d’arribar als més joves, col·labora amb els instituts de la capital lleidatana per instal·lar-hi taules informatives. D’aquesta manera, dins el Programa d’intervenció socioeducativa i acompanyament social, es pretén conscienciar joves i adolescents dels perjudicis del tabac. Seguint aquesta línia, a la població de Les Borges Blanques es realitzaran actuacions en els alumnes de segon curs d’ESO de l’IES de Les Borges Blanques com ara xerrades i taules informatives, sobre la deshabituació tabàquica i la incidència del tabac en la gent més jove.

Els centres de Tàrrega i Bellpuig també participaran en la celebració d’aquest dia. Durant tota la setmana el CAP de Tàrrega instal·larà una taula informativa on s’intercanviaran cigarretes per caramels sense sucre. A Bellpuig també es penjaran cartells i es repartiran guies d’ajuda per deixar de fumar a l’entrada del CAP.

A la població d’Alcarràs, a banda de la taula per informar els usuaris, també es realitzaran pulsioximetries (proves en què es mesura la concentració d’oxihemoglobina de manera percutània) a persones fumadores. I, finalment, els professionals del CAP Artesa de Segre han elaborat un escrit per a la revista local La Palanca que té com a eix central el tema del tabac i la importància de deixar de fumar.

Taules informatives i l’exposició “No em fumis la salut” a Girona

Els centres de salut de l’IAS i l’ICS celebren aquesta setmana un conjunt d’activitats adreçades a fomentar la consciència dels perjudicis que causa el fum del tabac, per potenciar la deshabituació tabàquica. En el marc de la XVI Setmana sense Fum de Girona (organitzada per l’Institut Català de la Salut, l’Ajuntament de Girona, la Fundació Oncolliga Girona, Catalunya contra el Càncer, la Generalitat de Catalunya i el Programa d’atenció primària sense fum),  s’han muntat desenes d’actes i exposicions, com la de “No et fumis la salut” que es pot veure fins divendres a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona i taules informatives itinerants, en què professionals dels centres d’atenció primària faran cooximetries als vianants que ho vulguin, proves de capacitat pulmonar, mesures de la pressió arterial i canviaran cigarretes per caramels als fumadors que s’interessin per la iniciativa. A més, oferiran informació personalitzada sobre els riscos del tabac per a la salut i les diferents vies que hi ha per deixar aquest hàbit nociu. A la ciutat de Girona aquest punt d’informació ahir es trobava a la plaça de la Sardana, avui al Pont de Pedra, demà als accessos dels CAP Santa Clara, Can Gibert del Pla, Montilivi i Taialà i divendres a l’edifici de la Generalitat, al campus de Montilivi de la Universitat de Girona i a l’Hospital Dr. Josep Trueta. Precisament al Trueta, en un acte paral·lel amb l’Hospital de Santa Caterina de Salt (Parc Hospitalari Martí i Julià), divendres a un quart de dotze es farà una enlairada de globus per convidar tothom a abandonar l’hàbit de fumar. Al mateix temps, al Parc Hospitalari Martí i Julià s’estrenarà una nova senyalització sobre la prohibició de fumar en espais exteriors del recinte del Parc Hospitalari i agents de salut de l’Ajuntament vetllaran perquè es compleixi aquesta normativa en una campanya que s’allargarà fins al 5 de juny de 2015. Entre les activitats de l’extens programa organitzat per la Comissió Parc Hospitalari Lliure de Fum, hi ha una xocolatada i l’oferiment de sucs de fruita i verdura Biodrissa de 10 a 12 h, i al vestíbul de l’Hospital la inauguració d’una exposició de dibuixos fets pels alumnes de 6è de l’Escola Mas Masó de Salt. Al mateix temps, a l’espai d’IAS Sport es farà l’activitat “Una pedalada millor que una calada”, i el Centre Sociosanitari La República acollirà una xerrada sobre la promoció de la salut. Tot plegat, estarà amenitzat amb l’actuació del Circ Nick.

Mentrestant, al vestíbul del Trueta hi haurà una taula informativa on també s’oferiran controls de pressió arterial i cooximetries a tothom qui ho demani.

Durant tota la setmana molts centres d’atenció primària de l’ICS i l’IAS han organitzat diferents accions per conscienciar els seus usuaris de la importància d’abandonar el tabac. A Caldes de Malavella s’ha donat informació sobre el fumador passiu a l’entrada de les escoles, activitat que també s’ha treballat amb els alumnes d’educació primària. A Cassà de la Selva també s’ha abordat el tema de l’entorn sense fum a la llar d’infants municipal, amb la participació de professionals d’infermeria del centre. A Anglès i Hostalric, com a molts d’altres centres d’atenció primària, es lliurarà als usuaris una simulació de recepta en què es prescriu “deixar de fumar”, que va acompanyada d’un seguit de consells per aconseguir-ho. L’objectiu de la iniciativa és que els sanitaris de l’atenció primària incloguin en la seva carta de serveis la prescripció de recomanacions sobre deixar de fumar per millorar la salut dels ciutadans.

Els professionals dels centres de Santa Coloma de Farners i Vilobí d’Onyar també s’apropen a les escoles i instituts dels municipis, que col·laboren amb la Setmana sense Fum amb murals informatius i una gimcana de sensibilització, i el CAP Salt també serà present al mercat del dijous per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’abandonar el tabac. L’objectiu d’aquestes activitats educatives que s’estenen per tot el territori és abordar diversos aspectes del tabaquisme (el tabaquisme passiu, la influència de l’entorn i dels amics, la llibertat d’escollir, el dret a dir “no”, etc.).

A Pineda de Mar, l’Equip de Pediatria del CAP s’adreça directament aquests dies a les escoles i llars d’infants per donar consells als alumnes i explicar els responsables com protegir els menors del fum ambiental del tabac, mentre que a Roses demà es canviaran cigarretes per pomes als fumadors que ho vulguin.

Els actes es multipliquen aquests dies amb motiu de la Setmana sense Fum, però de forma habitual els professionals d’atenció primària ja ofereixen consell als pacients fumadors per deixar l’hàbit, durant les visites a les consultes.

Tallers a les escoles i taules informatives a la Gerència Metropolitana Sud

Els centres de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS (Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital de Viladecans i Atenció Primària Costa de Ponent) organitzen aquesta setmana diverses activitats amb motiu de la XVI Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac, que se celebrarà el proper 31 de maig.

A l’Hospital Universitari de Bellvitge, el 27 de maig hi haurà al vestíbul de Consultes Externes una taula informativa sobre les activitats del Dia Mundial, on es proporcionarà als ciutadans informació sobre l’hàbit tabàquic i se’l oferirà la realització de cooximetries (mesura del nivell de monòxid de carboni a l’aire espirat). Així mateix, del 27 al 31 de maig es col·locaran en diferents punts de l’hospital cartells i es projectaran vídeos sobre el tabaquisme.

A l’Hospital de Viladecans, el 28 de maig s’oferirà informació i cooximetries als usuaris i acompanyants al vestíbul de l’entrada principal. Així mateix, del 25 al 29 de maig s’hi projectarà un vídeo informatiu sobre el tabaquisme.

Pel que fa als centres d’atenció primària, a l’Hospitalet de Llobregat l’EAP Santa Eulàlia Sud i l’EAP Bellvitge instal·laran taules informatives al vestíbul dels seus centres. L’EAP Santa Eulàlia Nord organitzarà tallers i un concurs infantil, i l’EAP Publilla Casas i el CAP Florida desplegaran taules amb materials com ara un llibre en blanc on els exfumadors podran escriure missatges, o bé dues urnes on es recolliran lemes escrits per nens i adults. També faran enquestes des de les consultes i una xerrada comunitària, i invitaran els nens a fer dibuixos sobre la temàtica del tabac que s’exposaran als centres. Al Prat de Llobregat, professionals asisstencials i estudiants d’infermeria oferiran informació als ciutadans a l’entrada dels centres.

A Cornellà, l’EAP Martí i Julià instal·larà un estand informatiu i realitzarà cooximetries durant total la setmana. El 29 de maig, els EAP Gavarra i Jaume Soler realitzaran cooximetries i col·locaran un estand informatiu a la Plaça Catalunya de la localitat. L’EAP Gavarra també col·laborarà amb activitats de l’Ajuntament i de les escoles on es fan intervencions del programa Salut i escola. L’EAP Sant Ildefons informarà a través de cartells, intensificarà el consell breu a les consultes, i lliurarà la recepta Deixar de fumar. També farà activitats docents al centre adreçades a professionals. Així mateix, el 27 de maig professionals d’aquest centre visitaran l’Institut M. Aurèlia Campany, on organitzaran un taller participatiu i altres iniciatives. El 28 de maig, organitzaran una sessió informativa adreçada a tota la població, i el dia 29 tindran una consulta oberta, amb consells motivacionals i individuals, a càrrec de professionals d’infermeria. El mateix dia 29, instal·laran a la plaça de Sant Ildefons una taula informativa on es realitzaran cooximetries i altres intervencions.

A Sant Feliu, l’EAP Rambla exposarà el 29 d’abril material informatiu i realitzarà cooximetries. A Sant Just Desvern, l’EAP Sant Just farà un Taller sobre tabaquisme per a les escoles de la població (nens i nenes de 10 a 12 anys) i tindrà una taula informativa durant tota la setmana amb consells i mesures de cooximetria. A Sant Boi, l’EAP Camps Blancs mostrarà un mural a l’entrada del centre amb missatges d’exfumadors explicant les seves motivacions i les eines que els han ajudat.

A Santa Coloma de Cervelló, l’EAP Molí Nou instal·larà una taula informativa al centre i, en la consulta de pediatria, farà activitats de sensibilització dels nens sobre el tabac al través dels jocs, entre d’altres iniciatives.

A Castelldefels, l’EAP El Castell ha instal·lat del 25 al 29 de maig una taula informativa a la porta principal del centre, i el dia 27 tres professionals d’infermeria informaran de com es pot ajudar a la deshabituació des de l’atenció primària. A Viladecans els dos centres d’atenció primària instal·laran taules informatives els dies 27 (Maria Bernades) i 29 de maig (Mas Font). A Gavà, l’EAP Gavà col·locarà una carpa i una taula a la Rambla Vayreda, on es realitzaran cooximetries i consells antitabàquic. En el centre, s’exposaran dibuixos fets per nens de la consulta de pediatria sobre el tabaquisme. A Begues, l’EAP Begues farà una xerrada a l’escola per a nens de 6è de primària.

A Vilanova i la Geltrú, professionals de l’EAP Jaume I han organitzat el 26 de maig una xerrada adreçada als usuaris sobre els riscos del consum de tabac. Durant aquesta setmana, també portaran el distintiu Et puc ajudar a deixar de fumar, desplegaran cartells informatius, i prescriuran la recepta Deixar de fumar.

A Esparraguera, l’EAP Esparraguera tindrà consultes de deshabituació tabàquica i un estand informatiu. A Pallejà, l’EAP Pallejà celebrarà una xerrada oberta a tota la població en el castell de la localitat. A Cubelles i Cunit, l’equip d’atenció primària d’aquestes localitats donarà informació a través de Ràdio Cunit. A Abrera l’EAP Abrera oferirà consell breu antitabàquic a les consultes i lliurarà informació tant en el centre d’atenció primària com en els consultoris locals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.