Professionals de l’ICS promocionen l’alimentació saludable entre els infants de Granollers

259Un total de 25 professionals dels equips d’atenció primària de Granollers de l’Institut Català de la Salut (ICS), duen a terme tallers en les escoles de primària de la ciutat per promocionar l’alimentació saludable entre els alumnes de P4 i P5. L’activitat, que s’anomena “Alimentació sana a través dels sentits”, va començar el 16 d’abril i finalitzarà el 4 de juny.

Durant els tallers, que duren més o menys una hora, els infants treballen de manera divertida els diferents grups d’aliments i aprenen a distingir-los mitjançant la vista, l’oïda, l’olfacte i el gust. Les sessions combinen cançons, material audiovisual i jocs, mitjançant els quals els nens i les nenes aprenen els diferents grups d’aliments (hidrats de carboni, verdures, fruites, proteïnes, greixos, làctics i l’aigua com a element fonamental). 

Els professionals que participen en la iniciativa treballen al CAP Canovelles, al CAP Les Franqueses, al CAP Vallès Oriental i al CAP Sant Miquel, que ofereixen atenció sanitària a la població de Granollers i rodalies. Es realitzen dues sessions diàries, en cadascuna de les quals hi assisteixen entre 18 i 25 infants.

L’activitat s’emmarca dins del projecte We Love Eating. Es tracta d’una iniciativa centrada en l’alimentació, que forma part del Programa de la Unió Europea Enjoying Being Healthy, per fomentar i promocionar els estils de vida més saludables. Aquest projecte europeu està adreçat a la població general, però se centra especialment en infants, dones embarassades i persones grans. We Love eating compta amb la participació de l’Ajuntament de Granollers, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’ICS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.