Concert benèfic a favor del Servei d’Oncohematologia de l’Arnau per a un estudi sobre el paper de la vitamina D en el càncer gàstric

concert-benc3a8ficEl càncer gàstric i el de la unió gastroesofàgica són el quart tipus de tumor més freqüentment diagnosticat, i representen la segona causa de mort relacionada amb càncer, tant a l’Estat espanyol com arreu del món. Es tracta d’un càncer amb una elevada incidència i que presenta un mal pronòstic, amb una taxa baixa de supervivència. Només un 12,3% dels pacients amb càncer de la unió gastroesofàgica i un 24,3% amb càncer gàstric sobreviuen al cap de 5 anys. 

Des del Servei d’Oncohematologia de l’Arnau, les investigadores i facultatives especialistes Anna Novell i Noemí Tuset duen a terme aquest projecte sobre l’efecte de la vitamina D en el càncer gàstric, amb l’objectiu principal de demostrar la relació entre els nivells baixos de vitamina D i els tumors gàstrics i de la unió gastroesofàgica. Descobrir aquesta relació permetria incrementar el percentatge de resposta al medicament, en pacients amb càncer gàstric, amb un tractament senzill i innocu com és la correcció prèvia de la deficiència de vitamina D.

Amb motiu d’aquesta investigació i gràcies a la iniciativa del grup de jazz Eva Llorens & Manu Moreno Sextet and Friends demà, dia 16 de maig de 2015, es realitzarà al Palau de Congressos La Llotja un concert benèfic. L’import íntegre recollit en aquesta iniciativa es destinarà a la realització del projecte. El preu de les entrades és de 10 €. Eva Llorens & Manu Moreno és un duet de jazz, de guitarra i veu, nascut l’any 2013, en què iniciaren un projecte basat en la interpretació d’estàndards de jazz en la manera que s’interpretaven en els anys trenta i quaranta. Les seves referències musicals són cantants com ara Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Chet Baker… Durant el transcurs d’aquests dos anys als escenaris, han actuat en molts esdeveniments de Lindy Hop i en clubs de jazz. Aquest any han estat convidats al Festival de Cinema a la Fresca 2015 del Castell de Montjuïc de Barcelona.

Aquest és el segon concert benèfic que el Servei d’Oncohematologia de l’Arnau organitza a la Llotja, ja que l’anterior va tenir lloc el mes de maig de 2013 i va ser a favor d’un estudi experimental en pacients amb càncer de mama metastàtic.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.