Aclariments de l’Hospital de Bellvitge en relació amb les declaracions del Defensor del Paciente i d’una infermera de la Unitat de Diàlisi

En resposta a les manifestacions formulades avui en roda de premsa de l’Asociación Defensor del Paciente i Servicios Jurídicos Verdún, l’Hospital Universitari de Bellvitge vol manifestar el seu convenciment que l’assistència mèdica prestada al pacient M. L. B. va ser l’adequada, tenint en compte l’estat i l’evolució de les múltiples patologies que patia. 

L’any 2009, el pacient va ser intervingut amb èxit a l’Hospital d’una patologia oncològica i, un temps després, va tornar a ser intervingut a causa d’una eventració de la ferida. Arran d’una recaiguda amb noves complicacions l’any 2012, va ser necessari un abordatge multidisciplinari que va requerir la consulta de diferents especialistes. Poc després, el pacient va entrar en llista d’espera per intervenir-lo. Durant aquest període se li van fer els controls de seguiment necessaris i, quan es va detectar que la seva situació clínica s’agreujava, l’operació es va prioritzar com a preferent.

Abans d’aquesta intervenció, el pacient va ingressar a Urgències per una nova complicació del procés que va requerir cirurgia urgent i ingrés a la Unitat de Cures Intensives. Malgrat que el pacient va rebre tota l’atenció necessària, malauradament no es va poder fer res per salvar la seva vida i, per això, traslladem el nostre condol més sincer a la família.

Per altra banda, en relació amb les manifestacions realitzades per una professional de l’Hospital sobre la manca de personal a la Unitat de Diàlisi i Trasplantament Renal, el centre vol aclarir que la nit del 7 d’abril de 2015 l’assistència i la seguretat clínica dels pacients ingressats va estar garantida en tot moment. Quan aquesta professional d’infermeria va comunicar que necessitava suport, la dotació de la Unitat es va reforçar amb una tècnica de cures auxiliars d’infermeria i amb una infermera amb experiència en diàlisi i trasplantament renal. Aquesta actuació de reforç es fa sempre que és necessària. Cap dels pacients ingressats va manifestar cap queixa en relació amb la seva atenció.

La Unitat de Diàlisi i Trasplantament Renal de l’Hospital Universitari de Bellvitge és una unitat reconeguda nacionalment i internacionalment, amb una experiència acumulada de més de 2.600 trasplantaments i que compta amb excel·lents professionals assistencials i de suport.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.