52 residents de l’Hospital Joan XXIII i l’Atenció Primària de Tarragona acaben la seva formació

fotos dia 05052015_9L’hospital tarragoní, que enguany compleix 42 anys formant especialistes, ha acollit avui l’acte de comiat de 30 MIR d’especialitats hospitalàries, 18 de medicina familiar i comunitària i 4 llevadores.

El Parc Sanitari Joan XXIII de Tarragona ha acollit avui al migdia l’acte de comiat dels residents que ja han acabat la seva formació sanitària especialitzada a l’Hospital Universitari Joan XXIII i a l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, que enguany sumen 52 en total.

El cap d’estudis de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Cristóbal Añez, ha realitzat l’acte de comiat dels 30 MIR i les 4 llevadores que acaben aquest any la formació hospitalària, acompanyat pel Dr. Llorenç Mairal, director de centre. La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, que coordina la Dra. Cruzma Fuentes, ha estat l’encarregada d’acomiadar els 18 residents que finalitzen l’especialitat de medicina familiar, acompanyada pel director assistencial d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Dr. Xabier Ansa. Tots els residents d’hospital i primària han rebut un obsequi i un certificat per part de la institució.

L’Hospital Universitari Joan XXIII té una llarga trajectòria docent que es remunta a l’any 1973, quan es va integrar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum, introduint progressivament aquesta formació a les diferents especialitats. Per aquesta raó, actualment oferta places de formació en la majoria d’especialitats. L’historial docent és, per tant, ampli i de gran experiència, ja que són 42 promocions les que s’han format en el centre, tant de metges, biòlegs, farmacèutics o químics. A més, des de l’any 1994 l’hospital va iniciar la formació de la primera promoció de llevadores residents (LLIRS), depenent de la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya, adscrita a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.

La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, per la seva banda, té 6 equips d’atenció primària i tres hospitals docents en el territori. En l’actualitat hi ha 61 residents en formació que reben també formació complementària en prevenció de riscos laborals, infeccions nosocomials, traumatologia i urgències generals i pediàtriques, entre d’altres matèries.

La unitat té un blog amb tota la informació útil per als residents: https://unitatdocenttarragona.wordpress.com/

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.