Núria Nadal assumirà la Direcció d’Atenció Primària de Lleida

Amb data 4 de maig de 2015, la doctora Núria Nadal i Braqué passa a assumir les tasques de la Direcció d’Atenció Primària de Lleida, fins ara liderada pel doctor Eugeni Paredes.

La doctora Nadal és metgessa especialista en medicina familiar i comunitària i, darrerament, ha treballat al Centre d’Assistència Primària Cappont de Lleida Ciutat on, a banda de la seva tasca assistencial, ha exercit les funcions de referent de pneumologia i referent territorial de cronicitat. Així mateix, ha estat vocal de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) del territori lleidatà, a més de secretària del Col·legi Oficial de Metges de Lleida entre els anys 2011 i 2014. 

La doctora Nadal disposa d’experiència en gestió, ja que durant el període de gener de 2007 a octubre de 2010 va ocupar el càrrec de coordinadora de l’Àrea de Metodologia, Qualitat i Avaluació Assistencial al Servei d’Atenció Primària Lleida Ciutat-Segrià-Garrigues.

La incorporació de la doctora Nadal a la Direcció d’Atenció Primària de Lleida té l’objectiu de potenciar el lideratge de l’atenció primària en el diagnòstic, seguiment i tractament del pacient crònic i el treball transversal amb l’hospital, i de donar continuïtat al projecte de les unitats de gestió assistencials.

La doctora Nadal pren el relleu del doctor Eugeni Paredes que, després de més de tres anys com a director assistencial de l’atenció primària de Lleida, deixa el càrrec per tornar a reprendre la tasca com a metge especialista en medicina familiar i comunitària al Centre d’Atenció Primària Ciutat Jardí.

Durant aquest període, el doctor Paredes ha donat impuls a projectes basats en la millora de la resolució de l’atenció primària, com ara l’ecografia clínica (EcoAP Lleida), la interconsulta no presencial amb l’atenció especialitzada i el desenvolupament de competències específiques per a medicina de família i infermeria comunitària en un model de referents clínics territorials.

D’aquest període també cal destacar el projecte de gestió de les unitats de gestió assistencial (UGA) com a agrupadors dels equips d’atenció primària, que pretén millorar-ne la cartera de serveis i apropar la presa de decisions als territoris.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.