30 metges residents acaben la formació a l’àrea Metropolitana Nord de l’ICS

comiat-residents GTMNUn total de trenta metges residents acaben la seva formació especialitzada en medicina familiar i comunitària a l’àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut. Durant l’acte de comiat, celebrat el 29 d’abril, a la sala d’actes de l’Hospital General de Granollers, onze dels nous metges especialistes van presentar els treballs de recerca que han dut a terme durant el període de residència en diferents equips d’atenció primària (EAP) docents del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès Nord.

Els EAP de la Garriga, Granollers Sud i Montornès-Montmeló han format tretze residents; els EAP de Badalona, Mataró i Santa Coloma de Gramenet, n’han format vuit i els de Sabadell, Badia del Vallès i Cerdanyola, nou.

Els assistents van escollir com a millors projectes de recerca presentats:

  • Alimentación de los inmigrantes indostanos con diabetes mellitus tipo 2, fet per Cristina Blendea, Marta Gómez i Gertrudis García, de l’EAP Sant Roc de Badalona, i
  • Viure en un medi rural disminueix el risc de patir patologia mental comuna: mite o realitat?, de Lucía Peidró i Marta Safont, de l’EAP Centre i Can Mariner de Santa Coloma.

 Al final de la Jornada es va fer un homenatge a Pilar Roura i Josep Espinasa, metges de medicina familiar que es jubilen aquest any i que han estat docents i tutors durant 36 anys.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.