El Dr. Eduard Montanya, nou director científic del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM)

logo_ciberdemEl Dr. Eduard Montanya, cap de secció del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari de Bellvitge i cap del grup de recerca en diabetis, nutrició i malalties endocrines de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha estat nomenat nou director científic del CIBERDEM en la Comissió Permanent del CIBER, dependent de l’Institut de Salut Carlos III, celebrada el passat dilluns 27 d’abril. El Dr. Montanya relleva el Dr. Luis Castaño, que ocupava aquest càrrec des de 2012.

El Dr. Montanya es planteja com a principal repte de futur “consolidar el CIBERDEM com a referent de la investigació d’excel·lència en diabetis amb un èmfasi especial en la seva internacionalització”. Per aconseguir-ho, el centre potenciarà la col·laboració entre els grups de recerca bàsics i clínics, les activitats formatives per a joves investigadors i la seva visibilitat tant a nivell nacional com internacional. “També volem intensificar les relacions amb altres agents científics, econòmics i socials involucrats en el camp de la diabetis, i estimular que l’aportació científica del CIBERDEM contribueixi a la millora de la salut de la població i de les persones amb diabetis”, subratlla.

La recerca del Dr. Eduard Montanya, que també és professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, s’ha centrat en les cèl·lules dels illots pancreàtics, amb un interès particular en la funció i regeneració de les cèl·lules beta –responsables de la producció de la insulina–, en la teràpia cel·lular de la diabetis, dins de la qual s’inclou el trasplantament de cèl·lules dels illots, i en nous tractaments farmacològics de la diabetis. És autor de 150 articles científics i capítols de llibres.

A més, ha assessorat diverses institucions de recerca líders a nivell nacional i internacional, i ha realitzat tasques de revisió científica en les principals societats i revistes científiques en el camp de la diabetis. Va obtenir una Beca Fulbright per a una estada postdoctoral a Harvard i ha rebut diversos premis i ajuts de recerca. A més, ha ocupat càrrecs en societats científiques espanyoles, catalanes i internacionals. Actualment és president del Consell Assessor sobre la Diabetis de Catalunya.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.