La Fundació TicSalut presenta a Pequín els grups de morbiditat ajustats i la història clínica compartida

D’esquerra a dreta: David Monterde, Yanjije Gao, Òscar Solans, José Manuel Sánchez (Linkcare Health Services).

D’esquerra a dreta: David Monterde, Yanjije Gao, Òscar Solans, José Manuel Sánchez (Linkcare Health Services).

La Fundació TicSalut ha presentat dos projectes estratègics de gestió sanitària en al 2015 Forum xinès d’Innovació Mèdica, Aplicació i Desenvolupament, que s’ha celebrat els dies 23 i 24 d’abril a Pequín. L’activitat estava organitzada pel Ministeri de Salut de Xina. Els assistents (alts càrrecs sanitaris, investigadors, personal de desenvolupament de serveis i professionals sanitaris xinesos) han pogut escoltar de primera mà, entre d’altres temes, en què consisteix els grups de morbiditat ajustats (GMA) i la història clínica compartida (HC3).

En la seva intervenció, David Monterde, responsable de l’Oficina d’Estadística de l’ICS, va explicar el projecte dels GMA, una eina que està desenvolupant CatSalut i que permet la estratificació de la població de risc, sent de gran utilitat en la gestió integrada dels pacients.

Per la seva banda, Òscar Solans, Coordinador Funcional de la Història Clínica Compartida de Catalunya, de la Fundació TicSalut, va explicar les avantatges de l’HC3 i les seves potencialitats, abordant així un dels temes de més interès pel Ministeri de Salut xinès; escassetat i manca d’integració de les dades clíniques dels pacients entre els diferents centres de salut, que vol ser resolt amb la implementació i ús, de manera més extensa, de les noves tecnologies.

El Ministeri de Salut xinès, que aquests dies està fixant els objectius per al seu proper pla quinquennal, va ser representat per Yanjije Gao, Directora d’Estadístiques de Salut i Sistemes d’Informació del mateix Ministeri, qui va assenyalar que “un dels grans objectius de la sanitat xinesa se situa en l’atracció del talent”.

La intervenció de la Dra. Gao va tancar la ponència, que va comptar amb la representació catalana del Dr. Solans, el Sr. Monterde i el Sr. José Manuel Sánchez, Cap d’Operacions de l’empresa Linkcare Health Services.

Tots els protagonistes coincideixen a celebrar la bona acollida que han tingut els projectes exposats i confirmen que s’han establert els ciments per pròximes oportunitats de col·laboració entre les diferents institucions.

Font: TICSalut

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.