L’Hospital Universitari Joan XXIII inicia les obres que completaran la reforma de l’àrea d’Urgències

Urgències HJ23El gerent territorial de l’Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Dr. Pere Àngel Montserrat, acompanyat pel director de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Dr. Llorenç Mairal, la cap del Servei d’Urgències, Dra. Carme Boqué, el director de Serveis Generals, Sr. David Edo, i per altres membres de l’equip directiu, han anunciat i explicat avui l’inici imminent de les obres d’ampliació i reforma corresponents a la segona i última fase (la primera es va completar el 2010) de l’àrea d’Urgències de l’hospital, amb una dotació econòmica en obra civil per part del CatSalut de 2.160.000 euros i un termini d’execució de 12 mesos a partir d’aquesta mateixa setmana.

L’actuació comprèn la reforma de 1.595 m2, diferenciada en dues etapes, i servirà per adequar l’espai d’atenció als malalts de major complexitat (els nivells I, II i III) i l’àrea d’observació. S’actuarà en 21 boxos d’urgències, 10 boxos d’observació, 1 sala d’espera, 2 boxos de crítics –un d’ells per a politraumàtics-, 1 sala de radiologia i la reubicació del tercer quiròfan de cirurgia major ambulatòria (CMA). També es remodelaran les zones d’administració i magatzems.

Durant la primera etapa, que comença aquesta setmana i durarà uns 4 mesos, s’actuarà principalment sobre les sales de radiologia i els espais provisionals que s’han de crear, i en la segona etapa, a partir de l’agost, d’uns 8 mesos de durada, es traslladarà tota l’activitat del servei a la part nova d’urgències inaugurada el 2010 (on s’atenen els nivells IV i V, més banals, i les urgències pediàtriques), mentre es realitza tota la reforma de la part vella.

Amb aquesta nova actuació, s’aborda la remodelació de la part més antiga de les actuals Urgències i es completa tot el projecte. Es guanyarà tant en confort com en qualitat assistencial i es renovaran equipaments i s’ampliaran alguns espais d’assistència, passant per exemple de 1 a 4 boxs per atendre els malalts crítics i 2 boxs nous per a aquells pacients que requereixin aïllament.

La Gerència i la Direcció de l’hospital demanen comprensió i col·laboració a la ciutadania mentre durin les obres per les molèsties que puguin ocasionar, però posen de manifest que el resultat final serà un guany molt important per als usuaris, els treballadors, la ciutat i el territori de referència del centre sanitari. També recorden que per a les urgències menys complexes, la ciutadania té al seu abast l’assistència urgent que es dóna en els centres d’atenció primària del territori, tot i que l’Hospital Joan XXIII seguirà atenent a tothom que arribi a Urgències com fins ara.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.