El Centre Corporatiu i diversos centres d’atenció primària organitzen sessions per donar eines pràctiques de gestió de la salut emocional i física

IMG_9202Tallers de Mindfulness, de Lu Jong, d’habilitats de conversa o risoteràpia són algunes de les accions impulsades als equips d’atenció primària per millorar el benestar físic, mental i emocional dels treballadors de l’Institut Català de la Salut.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, el Centre Corporatiu de l’ICS organitza diverses activitats destinades als treballadors per donar-los eines d’autogestió que els reportin més benestar físic i mental. 

Durant aquesta setmana, el Centre Corporatiu acull tallers de Lu Jong, Mindfulness i de la tècnica de relaxació de Jacobson. A més, també es durà a terme una xerrada sobre com parlar amb infants i adolescents per aconseguir augmentar el benestar emocional a la família.

A banda d’aquests tallers, celebrats al Centre Corporatiu, són múltiples les accions que s’organitzen al territori amb el mateix objectiu. Per exemple, els centres d’atenció primària de Barcelona ciutat han posat en marxa tallers de Mindfulness, risoteràpia, gestió de l’estrès en moments de canvi, sessions de reflexió sobre les relacions entre l’equip i l’autoritat, coaching, prevenció de la síndrome d’esgotament professional (burnout), ergonomia postural. També des de la Gerència Metropolitana Nord, professionals dels centres d’atenció primària del Vallès oriental i occidental han participat en tallers de Mindfulness.

BannerDefinitiuVacunemNos copia_metrosudA la Gerència Metropolitana Sud han endegat una iniciativa anomenada “Vacuna contra l’estrès”. Consisteix en unes “píndoles” informatives que cerquen provocar la reflexió i presa de consciència sobre com augmentar el nivell de benestar i millorar les relacions.

Durant els propers dotze mesos publicaran a la intranet corporativa una sèrie de consells preventius per millorar l’eficàcia d’aquestes “píndoles”, totes les dosis de les quals constitueixen la “vacuna” que permetra els treballadors prendre consciència del ventall d’eines necessari per combatre l’estrès.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.