La I Jornada Catalana de Patologia Digital posa de manifest la voluntat de modernitzar i agilitzar els serveis d’anatomia patològica

IMG-20150424-WA0002El Centre Corporatiu de l’ICS ha acollit la I Jornada Catalana de Patologia Digital. La patologia digital és la implementació de la digitalització global de totes les activitats que es realitzen als serveis d’anatomia patològica. La trobada ha aplegat desenes d’especialistes en la matèria     —patòlegs, tècnics d’anatomia patològica responsables de TIC, informàtics, biòlegs i enginyers— i ha servit per apropar l’experiència dels centres catalans que ja han iniciat el procés de digitalització en la rutina diagnòstica i per donar visibilitat a les empreses implicades que disposen de diferents plataformes i models de patologia digital. A més, també s’ha materialitzat la voluntat de creació d’un grup català sobre patologia digital que treballi per a una implantació universal a Catalunya d’aquesta especialitat.

La patologia digital permetrà l’ús d’imatges digitals (macroscòpiques i microscòpiques) per al diagnòstic i la seva integració amb la resta de programes informàtics, tant dels serveis d’anatomia patològica mateixos com dels arxius d’imatges dels hospitals i la història clínica electrònica. Els principals avantatges de la patologia digital són la visualització pràcticament instantània en qualsevol moment de tot l’arxiu històric de lesions del pacient, el diagnòstic a distància evitant desplaçaments físics de portaobjectes i/o de professionals, més diàleg entre experts, la presa de mesures rutinàries com són els marges de seguretat dels tumors i diagnòstics a distància, entre d’altres.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.