La unitat de rehabilitació cardíaca de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amplia el seu servei a pacients amb síndromes coronaris aguts

RHB cardiaca HTVCL’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha consolidat l’equip multidisciplinar de rehabilitació cardíaca creat específicament per millorar la qualitat de vida de pacients que han patit una cardiopatia isquèmica, disminuint l’aparició de nous infarts i, per tant, reduint la mortalitat. Els pacients candidats de tractament en aquesta unitat fins ara presentaven insuficiència cardíaca (miocardiopatia, valvulopatia, valvulopatia congènita i en fases avançades cardiopatia isquèmica i arítmia), i actualment s’hi han incorporat malalts amb síndromes coronaris aguts. 

Des del 2008, 277 pacients han estat tractats per una unitat pionera a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que està formada per dos rehabilitadors, un metge especialista en medicina interna, un metge especialista en cardiologia, un psicòleg, dos infermeres i un fisioterapeuta.

L’objectiu d’aquest equip amb aquests pacients és millorar la seva capacitat física i el seu rendiment cardiovascular, realitzant un programa d’exercicis físics específics, individualitzats i supervisats, per incrementar la capacitat de tolerància a l’esforç, i controlant factors de risc modificables com el tabaquisme, la diabetis, l’obesitat, el sedentarisme, l’estrés i la hipertensió arterial. Aquesta teràpia també pretén la reintegració laboral del pacient, un canvi en els hàbits de vida i que el pacient reconegui els seus factors de risc per controlar-los millor i ser independent en les activitats diàries. Sanitàriament, disminueixen els dies d’ingrés, hi ha menys consum de fàrmacs i menys ingressos i, per tant, es redueixen les despeses mèdiques directes.

La rehabilitació cardíaca està indicada per a pacients que hagin patit una cardiopatia isquèmica de risc baix i moderat, amb un by pass coronari o una angioplàstia. També està indicada per a pacients que hagin tingut un angor estable, els que tinguin una cardiopatia valvular operada o una cardiopatia congènita operada o els sotmesos a un trasplantament cardíac.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.