Ricard Pujol i Santiago Ramon y Cajal, nomenats membres de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

pujol-ramonycajalLa Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) ha nomenat acadèmics corresponents els metges Ricard Pujol Borrell i Santiago Ramon y Cajal Agüeras, vinculats a l’Institut Català de la Salut (ICS). El nomenament es va fer efectiu el dia 14 d’abril, durant una sessió extraordinària celebrada a la seu de la RAMC, situada a l’edifici de l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, al carrer del Carme.

Ricard Pujol

Pujol (Barcelona, 1951) és especialista en medicina interna i immunologia i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i pel Col·legi Universitari de Londres. Actualment és assessor de recerca de l’ICS i cap del Servei d’Immunologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. A més, és catedràtic d’immunologia de la UAB i cap del Grup de Recerca d’Immunologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Anteriorment, Pujol va ocupar els càrrecs de cap de servei d’Immunologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, director científic de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i director científic del Banc de Sang i de Teixits (BST). També va ser investigador associat al Col·legi Universitari  de Londres.

En el camp de la recerca, el professor Pujol és un referent internacional en l’estudi de les malalties autoimmunitàries, sobretot la malaltia de Graves, així com de la identificació de nous biomarcadors per al diagnòstic d’aquestes malalties.

Ramon y Cajal

Ramon y Cajal (Saragossa, 1959) és catedràtic d’anatomia patològica de la UAB, cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca de Patologia Molecular, del VHIR. Anteriorment, va treballar a la Fundació Jiménez Díaz de Madrid, a l’Hospital General de Móstoles, a la Universitat de Yale i a la Clínica Puerta de Hierro.

En recerca, el doctor Ramon y Cajal és capdavanter en l’estudi de les vies de senyalització en tumors humans, l’estudi de l’expressió genètica de l’envelliment en tumors, i la identificació de dianes terapèutiques associades a la progressió tumoral i a la resistència farmacològica dels carcinomes colorectals.

Recentment ha estat escollit acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.