Aclariments de l’ICS sobre el procés de mobilitat voluntària

En resposta a les informacions aparegudes en diversos mitjans sobre el concurs de mobilitat voluntària signades per l’Equip d’Atenció Primària Raval Sud, des de l’Institut Català de la Salut (ICS) volem fer les puntualitzacions següents:

  1. Els concursos de mobilitat voluntària són procediments que es fan periòdicament en l’àmbit de la funció pública per tal de garantir el dret dels professionals amb nomenament fix a obtenir una nova destinació de treball.
  1. Amb relació a les xifres, cal especificar que les destinacions d’infermeria a l’atenció primària convocades en el darrer concurs de mobilitat són 634 i les adjudicades, 540 (aproximadament, un 11% del total de la plantilla estructural d’aquest col·lectiu). Actualment, l’ICS compta amb una plantilla estructural de més de 4.600 infermeres en els centres d’atenció primària.
  1. Les bases del concurs de mobilitat van ser aprovades per la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat el novembre de 2013. En aquest acord, hi havia el compromís de mantenir tota la plantilla estructural (fixa i interina).
  1. El barem que regeix la borsa de treball és el mateix per a tothom i no varia. El que sí varia és la puntuació que té cada persona, perquè cada tres mesos es fa un nou càlcul per incorporar els nous mèrits de les persones inscrites. D’aquesta forma la puntuació reflecteix més fidelment els mèrits que té cada persona candidata. Aquesta borsa té en compte l’expertesa, la formació universitària i de postgrau, l’activitat de recerca, els mèrits i els informes d’avaluació, entre d’altres qüestions.
  1. Quan els professionals amb destinació adjudicada s’incorporin al seu nou lloc de treball el proper 1 de maig, les vacants produïdes arran del concurs es cobriran amb persones inscrites a la borsa de treball de l’ICS. Tot el procés és públic i s’ha informat de cada pas a través del web de la institució.
  1. Les persones que estan en situació de promoció interna temporal tindran preferència de continuïtat en el seu lloc de treball d’acord amb el document de garanties i compromisos de la Direcció de Recursos Humans de l’ICS.
  1. Sobre la suposada manca de valoració del perfil professional i la formació específica en atenció primària de cara als trasllats, cal remarcar que l’ICS té en compte tots dos factors en els llocs que ho requereixen, de la mateixa manera que es té en compte quan fa un nomenament interí temporal.
Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director, Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.