Una investigadora del CAP Bages de Manresa, premiada per un treball de recerca sobre l’esclerosi múltiple i les malalties associades

Logotip IDIAP Jordi GolLa doctora M. Àngels Passarell, de l’Equip de Atenció Primària Plaça Catalunya/Manresa ubicat al CAP Bages, ha estat la guanyadora de la 4a convocatòria d’Ajuts SIDIAP 2014 (Sistemes d’Informació per al Desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària), pel projecte de recerca ”Impacte de l’esclerosi múltiple i la seva comorbiditat en l’atenció primària a Catalunya”. Els premis els convoquen conjuntament l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i l’Institut Català de la Salut (ICS).

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica, potencialment discapacitant del sistema nerviós central, que afecta unes 6.500 persones a Catalunya. Els pacients amb esclerosi múltiple poden estar afectats per altres malalties associades, però hi ha poca informació sobre quines són més freqüents i quin és el seu impacte sobre els pacients i el sistema sanitari. L’objectiu d’aquest estudi és, d’una banda, descriure quins altres problemes de salut poden presentar i quina atenció sanitària requereixen els pacients d’esclerosi múltiple i, d’una altra, comparar-ho amb la població general.

Aquesta investigació és la primera que es fa a Catalunya sobre aquest àmbit i una de les poques que es fa a escala mundial. Els seus resultats aportaran una informació crucial per a la planificació d’estratègies preventives d’aquelles malalties que podrien influir negativament en l’evolució de l’esclerosi múltiple i en la qualitat de vida del pacient.

La investigadora principal del treball és M. Àngels Passarell, que forma part de l’Equip d’Atenció Primària Plaça Catalunya ubicat al CAP Bages de Manresa, i en el projecte participen també la Unitat de Recerca de l’ICS a la Catalunya Central i investigadors del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEM-CAT).

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.