Professionals d’atenció primària de l’ICS a Reus atenen 500 pacients de 7 residències geriàtriques

Residències ReusAmb motiu del segon aniversari del projecte, l’ICS ha organitzat una jornada per avaluar i compartir les experiències dels professionals.

Ara fa dos anys, va néixer el Projecte Residències Reus Ciutat, pel qual un equip format per una metgessa, una infermera i dos professionals de la Unitat d’Atenció al Ciutadà de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la capital del Baix Camp tenen cura dels pacients institucionalitzats, ingressats en 7 de les 14 residències geriàtriques que hi ha a Reus.

Amb motiu d’aquest segon aniversari, avui dimecres 15 d’abril ha tingut lloc a l’Auditori del Palau Bofarull de Reus la I Jornada Residències Reus Ciutat, amb l’objectiu de compartir les experiències dels professionals de l’ICS i de les mateixes residències que participen en aquest projecte, que està basat en el programa Geriàtrics de l’Institut Català de la Salut, iniciat el 2010 a la zona del Barcelonès Nord i el Maresme. La jornada ha comptat amb representats i ponents dels departaments de Salut i Benestar i Família, l’Ajuntament de Reus, Sagessa, l’ICS i les 14 residències de la ciutat.

Actualment, es col·labora amb 7 residències reusenques, amb un total de 500 pacients. L’equip assistencial que es desplaça periòdicament a cadascuna de les residències està format per una metgessa (Mireia Español) i una infermera (Noèlia Hernández), que es coordinen amb el professional assistencial propi de cada residència.

Els principals objectius d’aquest projecte són: crear un model d’atenció integral a les persones residents en els centres geriàtrics de Reus; potenciar la coordinació entre els diferents proveïdors amb els recursos disponibles assolint la màxima qualitat d’atenció i amb la màxima eficiència; donar als pacients d’aquestes residències la mateixa atenció que es dóna en l’atenció domiciliària a qualsevol altre usuari; millorar la comunicació entre els professionals sanitaris de l’Atenció Primària de l’ICS i de les residències; coordinar diferents nivells assistencials (AP, residències, 112, atenció 7/24, hospital, serveis socials, etc), i millorar l’eficiència i la seguretat en la prescripció farmacèutica.

L’èxit del programa radica en la satisfacció de pacients, familiars i cuidadors, la millor detecció dels pacients crònics, la millor coordinació i el menor nombre de derivacions, així com la disminució de les llistes d’espera, les hospitalitzacions, els reingressos als 30 dies i el temps de resposta. També comporta una major satisfacció dels professionals i més eficiència en l’ús dels recursos.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.