Els professionals d’infermeria de l’ICS que han obtingut plaça en el concurs de trasllat disposen d’una llarga experiència dins de l’organització

En relació a les manifestacions del Col·legi d’Infermeria de Barcelona (COIB), en què qüestiona la professionalitat dels infermers i infermeres que han obtingut la destinació que havien sol·licitat en el concurs de mobilitat voluntària, l’ICS garanteix que aquests professionals disposen dels coneixements i l’experiència requerits per al lloc que ocupen.

Els llocs de treball s’han assignat a professionals que disposen de la competència suficient per poder realitzar la feina amb els màxims nivells de qualitat assistencial. S’ha actuat de manera especialment curosa en aquells casos en què es requereix un perfil professional concret.

Les diferents convocatòries del concurs de trasllat s’han dut a terme amb totes les garanties de seguretat i transparència. En total, han estat 648 professionals d’infermeria i 47 llevadores que han obtingut una nova destinació, més del 90% dels quals, en la primera opció que van triar. Aquests professionals s’incorporaran als seus nous llocs de treball el dia 1 de maig. Les places vacants que han quedat es cobriran amb persones inscrites a la borsa de treball de l’ICS, que té en compte la seva experiència i formació. En qualsevol cas, la resolució del concurs no suposa cap disminució de la plantilla estructural de la institució.

El procés de mobilitat voluntària va ser aprovat el mes de novembre de 2013 pels sindicats representats a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat.

Els resultats d’aquest concurs de trasllat permeten consolidar amb nomenaments territorials definitius la majoria de llocs ocupats fins ara per professionals en comissions de servei i reingressos provisionals, la qual cosa suposa donar més estabilitat i flexibilitat als equips i, alhora, garantir als usuaris la continuïtat assistencial. La majoria dels treballadors que han obtingut una destinació definitiva tenen el màxim nivell de carrera professional.

Des de l’ICS entenem que cal separar les reivindicacions professionals referents a les especialitats d’infermeria —totalment legítimes— de la qualitat de l’assistència, que està garantida en tot moment.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicat o carta al director, Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.