Professionals de l’ICS a la Metropolitana Nord aprenen bones pràctiques de seguretat i medi ambient

DSC_0002Els professionals dels centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’Àrea Metropolitana Nord (el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme central i sud i el Barcelonès nord) participen en sessions formatives per aprendre a gestionar de manera correcta els residus que es generen en el seu lloc de treball. Aquesta formació és impartida per un tècnic de medi ambient de l’ICS i es divideix en dos grups: gestió de residus i gestió de recursos naturals.
En el primer grup es tracta sobre la classificació de residus i els criteris per fer-ne la recollida selectiva i evitar errors. També explica com s’han de gestionar els residus dins del centre, segons el tipus i la destinació final que tenen. Finalment, es presenten les bones pràctiques de seguretat i medi ambient en la manipulació dels residus.

En el segon grup es parla sobre les estratègies per reduir el consum dels recursos naturals, bàsicament pel que fa a l’aigua, l’energia i el paper. Entre altres qüestions, es consciencia sobre la importància d’evitar que les aixetes deixin córrer l’aigua quan no fa falta, tancar els llums de les sales desocupades i reutilitzar o reciclar —segons el cas— el paper fet servir. Amb això s’aconsegueixen dos objectius, per un cantó es redueix la despesa lligada al consum i, per l’altra, es redueix la producció de residus i s’allarga la durada de les reserves de recursos naturals.

Amb aquestes sessions formatives es donen a conèixer els procediments d’estalvi de recursos naturals i de gestió de residus sanitaris emmarcat en el sistema de gestió ambiental de l’atenció primària de l’ICS.

DSC_0024

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.