El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova incorpora les ulleres Google a les seves intervencions

_MG_8194El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova disposa des del mes de febrer de les ulleres Google amb les quals ja s’han realitzat una trentena d’intervencions. Aquestes ulleres permeten consultar proves preoperatòries del pacient en el mateix moment de l’operació i localitzar el tumor amb més precisió. Això és d’una gran importància per a aquest tipus d’intervencions on, de vegades, els cirurgians no tenen una bona visió del tumor.

Aquesta tecnologia també permet connectar-se en xarxa amb altres professionals que fan servir aquestes ulleres i fer-los consultes enviant-los imatges instantànies durant l’operació.

Les ulleres Google es combinen amb la tecnologia de la torre de laparoscòpia en 3D, que des de principis d’any el Servei d’Urologia de l’Arnau va incorporar a les seves intervencions. Amb aquesta tècnica ja s’han dut a terme més de 30 intervencions amb èxit i la incorporació de les ulleres Google suposarà un gran avenç en la visualització de les estructures anatòmiques i permetrà una extracció més precisa dels tumors.

Els metges provaran les ulleres durant dos mesos i comunicaran la seva experiència a l’empresa encarregada de desenvolupar el programari, a la qual proposaran millores perquè l’aparell s’adapti a les seves necessitats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.