Entrega dels ajuts de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol) i l’ICS

IMG_9045_premiatsEn una jornada a la sala d’actes de l’ICS s’han fet públics els ajuts d’enguany de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i l’ICS.

11a Convocatòria d’ajuts a l’impuls d’estratègies de recerca a l’atenció primària mitjançant la intensificació d’investigadors de l’IDIAP Jordi Gol i l’ICS.

– Pla estratègic de recerca del Grup de Malalties Hepàtiques en l’Atenció Primària de l’investigador: Llorenç Caballeria, del Centre d’Atenció Primària (CAP) Premià de Mar (Àmbit Metropolitana Nord).

– Grup de Recerca en Salut Mental i AP de Tarragona-Reus de l’investigador: Enric Aragonès, de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Constantí (Àmbit de Tarragona-Reus).

– Grup de Recerca Epidemiològica en Diabetis des de l’Atenció Primària (DAP_CAT) de l’investigador: Josep Franch, del CAP Drassanes (Àmbit de Barcelona).

– L’ictus a les Terres de l’Ebre. Epidemiologia, Codi Ictus, Supervivència i costos econòmics de l’investigador: Josep Lluis Clua de CAP El Temple (Àmbit de Tarragona).

– Insuficiència cardíaca a l’AP de l’investigador: Josep Mª Verdú del CAP Sant Martí (Àmbit Barcelona).

– Estils de vida de l’Investigador: Carlos Martín del CAP Passeig de Sant Joan (Àmbit Barcelona).

17a Convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en atenció primària de l’IDIAP Jordi Gol i l’ICS

– “Consens de resultats crítics del laboratori (CRICS)”. Mª Isabel Llovet Lombarte de la Unitat de Suport a la Recerca de Terres de l’Ebre pel seu caràcter innovador, original i el seu potencial impacte en la qualitat dels serveis de laboratori.

15a Convocatòria d’ajuts per a la realització del doctorat de l’IDIAP Jordi Gol i l’ICS

– “Eficàcia de la maniobra d’Epley realitzada en AP per tractar el vertigen posicional paroxismal benigne”, Doctorand: Jose Luis Ballvé, de l’EAP Florida Nord (Àmbit Metropolitana Nord).

– “Eficàcia d’una aplicació per a dispositius mòbils en la deshabituació de tabac: assaig clínic aleatoritzat per conglomerats (estudi TOBBSTOP)” Doctoranda: Ester Granado, de l’EAP Reus (Tarragona).

– “Prevenció de caigudes en gent gran”. Doctoranda: Paula Gabriel Escoda de l’EAP Barberà-Badia (Àmbit Metropolitana Nord).

– “Programa d’intervenció familiar multidisciplinari en AP de salut basat en la teràpia de resolució de problemes per a la disminució de la utilització dels recursos sanitaris del pacient crònic complex”. Doctoranda: Laura Guerrero, de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Girona (Àmbit Girona).

– “Bloqueig de branca i morbimortalitat cardiovascular”. Doctoranda: Marina Alventosa, de l’EAP Gatassa (Metropolitana Nord).

2 beques per a la capacitació en investigació i realització del doctorat a l’atenció primària (modalitat intensificació) als projectes següents:

– “Evolució del control metabòlic de la diabetis tipus 2 a l’AP: Catalunya 1993-2013”. Doctorand: Manel Mata, de l’EAP La Mina (Àmbit Barcelona).

– “Adequació diagnòstica de la insuficiència cardíaca a les històries clíniques d’AP”. Doctoranda: Asunción Wilke, de l’EAP Bufalà (Àmbit Metropolitana Nord).

7a Convocatòria d’una estada en un centre d’excel·lència

– Betlem Salvador, del Grup de Recerca MACAP i de l’EAP Florida Sud (Àmbit Metropolitana Sud), per a una estada de dos anys a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, per aprofundir en el coneixement i formació en recerca, adquirir major habilitat en el maneig de grans bases de dades, i ampliar coneixements d’epidemiologia dels factors de risc cardiovascular.

4a Convocatòria d’ajut SIDIAP de l’IDIAP Jordi Gol

– Grau de control i evolució dels pacients amb diabetis mellitus tipus 2 i trastorn mental greu. Investigadora principal: Anna Cartanyà de l’Àmbit de Barcelona.

– USR Barcelona Factores pronósticos de mortalidad a corto plazo en enfermos con insuficiencia cardíaca avanzada: Estudio HADES. Investigador principal: Miguel Angel Muñoz de la USR Barcelona.

– USR Catalunya Central Impacte de l’esclerosi múltiple i la seva comorbiditat en atenció primària a Catalunya. Investigadora principal: Mª Àngels Pasarell.

– USR Metropolitana Sud Asociación entre depresión en la mujer embarazada con prematuridad, bajo peso al nacer y lactancia materna. Investigadora principal: Arantzazu Aliaga Ugarte del CAP el Castell.

– USR Tarragona Efecte del dolor musculoesquelètic crònic en el maneig dels pacients amb depressió major en atenció primària: anàlisi d’utilització de recursos a partir de la base de dades SIDIAP. Investigador principal: Enric Aragonés del CAP Constantí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.