El Programa d’altes en el puerperi de baix risc de l’Àrea Maternoinfantil Vall d’Hebron, distingit com a Bona Pràctica pel Ministeri de Sanitat

Bones_pràctiques_MaternoinfantilEl Programa d’altes en el puerperi de baix risc per part de la llevadora de l’Àrea Maternoinfantil Vall d’Hebron ha rebut la qualificació com a Bona Pràctica en el Sistema Nacional de Salut en un acte avui a la seu del Ministeri de Sanitat, a Madrid. Aquesta iniciativa ha estat una de les seleccionades a la convocatòria de l’any 2014. En representació de les professionals, Consol Sánchez, supervisora d’Infermeria de la sala de parts, ha recollit el diploma acreditatiu de mans del director general de Salut Pública, Qualitat i Innovació del Ministeri, José Javier Castrodeza. 

El Programa, en el qual s’han implicat tots els professionals de l’Àrea Maternoinfantil, ha permès formar les llevadores perquè puguin donar l’alta a les dones que hagin donat a llum i que presentin un nivell de risc baix. Sempre sota supervisió d’un professional mèdic. A la vegada, ofereixen a les mares formació sobre l’alletament matern, el puerperi i els senyals d’alerta a tenir en compte en els nadons. En tot cas, es garanteix la continuïtat de l’assistència sanitària mitjançant els centres d’assistència primària de la zona.

La intenció del Ministeri de Sanitat amb aquest reconeixement és fer visibles iniciatives de gran valor com la posada en marxa a Vall d’Hebron i permetre que s’estenguin a altres centres de l’Estat. De fet, professionals de l’Hospital ja han viatjat a Galícia per explicar la seva experiència als seus homòlegs del Departament de Salut de la Xunta.

Objectius del Programa

Des de la posada en marxa del Programa el gener de l’any 2013, s’ha marcat com a objectiu que totes les dones ingressades de baix risc rebin l’alta de la llevadora. Per aconseguir-ho s’ha elaborat una guia d’actuació i s’ha donat formació a aquest col·lectiu. La posada en pràctica de la iniciativa requereix una dedicació de la llevadora de 54 hores setmanals, i amb ella s’espera reduir l’estada mitjana en mig dia, amb una reducció del nombre de reingressos evitables després del part.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.