Els tres hospitals de l’ICS que han ampliat l’horari d’hemodinàmica atenen 28 pacients en la franja horària nocturna

Sala Hemodinàmica HJ23Els tres hospitals de l’Institut Català de la Salut que han ampliat a 24 hores l’horari d’obertura del servei d’hemodinàmica –Hospital Joan XXIII de Tarragona, Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i Hospital Josep Trueta de Girona– han atès durant la franja nocturna un total de 28 pacients des del passat 16 de febrer.

L’objectiu de l’ampliació horària és millorar l’accessibilitat a l’angioplàstia primària. En aquest sentit, els resultats preliminars mostren una millora del temps entre l’electrocardiograma i l’obertura de l’artèria dels pacients atesos en el centre, i també ha representat un increment del percentatge de pacients sotmesos a reperfusió amb angioplàstia primària en menys de 120 minuts, que ha passat del 38% al 2012 al 52% al 2013 i 63% en els resultats provisionals del 2014. En general, es considera com a ideal que entre el diagnòstic i l’obertura de l’artèria i el restabliment del flux sanguini (reperfusió) passi un temps inferior o igual als 120 minuts.

Aquesta és la segona ampliació horària que fa el Departament de Salut de les unitats d’hemodinàmica dels hospitals Dr. Josep Trueta de Girona, Joan XXIII de Tarragona, i Arnau de Vilanova de Lleida des que el 2012 aquests tres centres van passar d’estar operatius 8 hores els dies laborables a 12 hores de dilluns a diumenge. Amb l’obertura a 24 hores es contribueix a l’assoliment d’un dels objectius més rellevants del Pla de Salut 2011-2015 de reduir la mortalitat cardiovascular.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.