Carta al director del Regió 7

En resposta a l’editorial publicada al Regió 7 el passat dissabte, 14 de març de 2015, amb el títol ‘Transparència a la sanitat’, l’Institut Català de la Salut vol informar que la institució obre expedients informatius a qualsevol punt del territori quan té coneixement de possibles infraccions o males pràctiques professionals dels seus treballadors, ja sigui d’ofici o perquè es reben denúncies d’usuaris, d’altres professionals o d’organismes aliens.

L’ICS, com qualsevol entitat de l’administració pública, té l’obligació i la responsabilitat legal d’actuar d’aquesta manera per tal de vetllar perquè el comportament dels seus professionals (de qualsevol col·lectiu i categoria) i les actuacions que duen a terme en l’exercici de la seva feina en el sistema públic de salut siguin els adequats, donin sempre compliment a la normativa vigent i es regeixin pels valors ètics que han de guiar totes les actuacions de la institució.

Així doncs, el fet d’obrir expedients informatius davant d’indicis de possibles irregularitats o males pràctiques professionals és una actuació administrativa que forma part de la gestió interna d’una organització com l’ICS i, en cap cas, és un fet excepcional ni localitzat a la Catalunya Central.

L’ICS lamenta profundament el tractament informatiu que aquest diari està donant a aquest tema i recorda que cap dels expedients oberts (ni els publicats, ni cap altre) té finalitats econòmiques, sinó que pretenen determinar si els professionals implicats han actuat amb el rigor i l’ètica professional exigibles a qualsevol treballador públic.

Finalment, l’ICS subratlla que des de fa dies ha atès totes i cadascuna de les peticions rebudes tant del Regió 7 com d’altres mitjans de comunicació i que ha donat resposta a totes elles, sempre preservant el deure de confidencialitat en el període d’instrucció dels expedients i de privacitat dels seus professionals.

Sara Manjón del Solar

Directora de Recursos Humans

Institut Català de la Salut

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.