L’ICS obre expedients informatius a tres metges de família per possibles irregularitats en l’exercici de la pràctica professional

Davant els indicis de possibles irregularitats en l’exercici de la pràctica professional detectats en centres d’atenció primària de la Catalunya Central durant els darrers tres anys, l’Institut Català de la Salut (ICS) ha obert expedients informatius a tres metges de família de Balsareny, Castellbell i el Vilar, i Monistrol de Montserrat. 

Abans d’obrir aquests tres expedients informatius, la institució havia advertit reiteradament aquests professionals de la necessitat de reconduir les actuacions irregulars detectades pel que fa a la realització de visites per a mútues privades dins el seu horari laboral i en instal·lacions de l’ICS. Aquestes advertències, tant verbals com per escrit, van ser ignorades pels tres metges, motiu pel qual la institució ha decidit tirar endavant amb el procés administratiu.

A través de la instrucció d’aquests expedients, i un cop recollida tota la informació i els testimonis requerits, es podrà determinar si l’actuació d’aquests professionals va ser correcta o és susceptible de sanció. De fet, un dels casos ja es va resoldre el passat mes de desembre de 2014 amb la suspensió de funcions del professional durant 2 anys i 6 mesos per falta molt greu.

La voluntat de l’ICS amb la incoació d’aquests expedients no és jutjar la professionalitat d’aquests metges ni l’atenció que donen als seus pacients, sinó vetllar perquè el seu comportament i les seves actuacions en l’exercici de la seva feina com a metges del sistema públic de salut sigui l’adequat, doni compliment a la normativa vigent i es regeixi pels valors ètics que han de guiar totes les actuacions de la institució.

Pel que fa a la denúncia de Metges de Catalunya sobre la incoació de diversos expedients disciplinaris a professionals facultatius de la Catalunya Central, cal dir que aquestes actuacions administratives formen part de la gestió interna d’una organització tan gran com l’ICS que, en aquest territori, compta amb una plantilla que supera els 1.400 professionals, dels quals més de 400 són metges.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.