L’Arnau i Acció Psoriasi organitzen una trobada informativa sobre la malaltia, que afecta més de 3.000 persones a la ciutat de Lleida

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Façana de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova  i Acció Psoriasi (l’Associació de Pacients de Psoriasi i Artritis Psoriàsica i Familiars) organitzen una jornada informativa per a pacients, familiars i personal sanitari, a la sala d’actes de l’Hospital el dimecres 11 de març de 2015, a les 18 hores. 

L’objectiu de la trobada és donar informació i respondre els dubtes que els pacients puguin tenir sobre la malaltia que pateixen. Només a la ciutat de Lleida, més de 3.000 persones tenen psoriasi i a la demarcació lleidatana en són més de 10.000. 

La psoriasi és una malaltia inflamatòria de la pell, crònica, no contagiosa, que cursa amb brots i remissions i que afecta el 2’3 % de la població. Les lesions de la pell són vermelles i estan cobertes d’escates blanquinoses que es desprenen amb facilitat. Les lesions poden picar, fer mal i de vegades s’hi fan clivelles i sagnen. Les zones afectades més comunes són colzes, genolls i cuir cabellut, tot i que pot afectar qualsevol part del cos. Entre el 10 i el 30% dels pacients desenvolupa una inflamació a les articulacions que s’anomena artritis psoriàsica.

Durant la jornada intervindrà el doctor Josep Manel Casanova, cap de la Unitat de Dermatologia de l’Hospital Arnau de Vilanova, amb la ponència “Psoriasi: què cal que sàpiga el pacient?”. També hi participarà el doctor Lluís Rosselló, cap clínic de la Unitat de Reumatologia de l’Hospital de Santa Maria de Lleida, amb la intervenció “Artritis psoriàsica: de la pell a l’articulació.” La jornada acabarà amb el taller “Com enfrontar-me a la meva malaltia?” de la psicòloga d’Acció Psoriasi, Susana Cantalejo, que aprofundirà sobre el procés d’acceptació de la patologia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.