L’Equip d’Atenció Primària Santa Margarida de Montbui ensenya a gestionar l’angoixa i la depressió amb la tècnica “Mindfulness”

mindfulnessL’Equip d´Atenció Primària de Santa Margarida de Montbui de l’Institut Català de la Salut està impartint un taller de “Mindfulness” a una dotzena de persones, per ajudarles a controlar les emocions i l’angoixa en situacions d’estrès, depressió o hipertensió. Aquesta tècnica consisteix a aprendre a parar atenció a pensaments, emocions i sensacions corporals, aprofitant la pròpia respiració per centrar-se en el moment present i reduir l’angoixa pel futur.

Les sessions, que han començat el mes de febrer i s’allargaran durant dos mesos, les imparteix la infermera Margarita Garcia, que té una llarga experiència a conduir grups,
un postgrau en intervencions d’infermeria en salut mental i està formada en la tècnica del “Mindfulness”. Les sessions són setmanals, d’una hora de durada, i van dirigides a la població adulta amb problemes d’angoixa, depressió lleu-moderada, hipertensió arterial o estrès, amb l’objectiu de donar-li eines i recursos que ajudin aquestes persones a relaxar-se i controlar els símptomes.

Per accedir a l’activitat, els pacients han de sol·licitar-ho a la seva consulta d’atenció primària i hi entraran després que la infermera que condueix el grup els faci una
valoració. Es preveu poder oferir noves edicions d’aquesta activitat, segons les necessitats que es detectin entre els usuaris/pacients.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.