Antoni Andreu i Joaquim Casanovas, nous gerents territorials de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud i a Girona

AAndreu2 BARCELONA Joaquim Casanovas Lax Gerent de l'ICS FOTO QUIM ROSEREl fins ara director general de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), Antoni Andreu Périz, serà el nou gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’àrea Metropolitana Sud. Així mateix, Joaquim Casanovas Lax, actual gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut, assumirà la Gerència de l’ICS a Girona i també la de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS).

Així ho ha decidit la Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS que, a proposta de la Direcció Gerència, va aprovar aquests nomenaments el dia 19 de febrer de 2015. En previsió que el Consell de Ministres aprovi avui el cessament del doctor Andreu perquè pugui incorporar-se al nou càrrec i un cop acceptat, aquesta mateixa setmana, el nomenament del doctor Casanovas pel Consell d’Administració de l’IAS, els canvis es faran efectius a partir del proper dilluns, dia 9 de març de 2015.
Andreu agafa el relleu d’Alfredo García al capdavant de l’Hospital Universitari de Bellvitge, de l’Hospital de Viladecans i del conjunt de centres d’atenció primària i unitats assistencials de suport de l’ICS a l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf.

Casanovas substitueix Vicenç Martínez –nou gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron– com a gerent de l’ICS a Girona i de l’IAS, en el marc de l’aliança estratègica establerta entre les dues institucions amb l’objectiu de continuar la integració de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona i l’Hospital de Santa Caterina i potenciar, encara més, la gestió dels recursos assistencials en clau territorial.

Antoni Andreu Périz

Nascut a Barcelona l’any 1960, Antoni Andreu Périz és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctor en medicina per la UAB, especialista en bioquímica clínica per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i expert en genètica.

La seva trajectòria professional es va iniciar l’any 1989 a l’HUVH com a facultatiu especialista del Servei de Bioquímica on va treballar fins a 1998, any en què es va traslladar al Houston Merritt Clinical Research Center del Columbia Presbiterian Medical Center (Universitat de Columbia, Nova York) per treballar en l’àmbit de la genètica de les malalties neuromusculars.

L’any 2001 va ser nomenat responsable del Laboratori de Genètica de Malalties Neuromusculars de l’HUVH. De 2006 a 2010 va ocupar el càrrec de coordinador de recerca en neurociències del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el 2011 va passar a ser cap de secció del Servei de Bioquímica de l’HUVH i director del Programa de medicina molecular del mateix hospital.

L’any 2012 va ser nomenat sotsdirector general d’Avaluació i Foment de la Investigació de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) on, des de març de 2013 fins ara, ha ocupat la Direcció General.

Antoni Andreu, que ha format part del Comitè Científic sobre la malaltia de l’Ebola creat pel Govern central, també ha estat investigador en diversos projectes nacionals i internacionals en el marc del Pla nacional de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) i en les convocatòries de recerca de la Comissió Europea; coordinador de grup de la Xarxa Temàtica d’Investigació Cooperativa de Malalties Mitocondrials de l’ISCIII; coordinador de grup al Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares; director de diverses tesis doctorals, i autor de més de 150 publicacions científiques internacionals de l’àrea de la genètica.

A més, ha rebut set premis d’investigació en aquesta mateixa àrea, és membre de diversos comitès assessors, científics i d’avaluació tant d’àmbit nacional com internacional en activitats d’R+D+i i és professor en programes universitaris i mestratges en genètica i gestió científica de diverses universitats de l’Estat espanyol.

Joaquim Casanovas Lax

Nascut a Girona l’any 1957, Joaquim Casanovas Lax és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i diplomat en ciències empresarials per la Universitat de Girona i en direcció d’empreses per l’IESE. De 1986 a 1989 va ocupar la Direcció de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i de l’any 1989 a 1995 va ser cap de Serveis Sanitaris de l’Àrea de Gestió 4 de Girona de l’ICS. Posteriorment, va ser director d’atenció primària de l’ICS de Girona.

De 2000 a 2004 va ocupar la Direcció Territorial del Departament de Salut a Girona i la Gerència de la Regió Sanitària Girona. Tot seguit, va passar a formar part, com a responsable econòmic, del Programa per a l’impuls i l’ordenació de la promoció de l’autonomia personal i l’atenció de les persones amb dependència (PRODEP) i des de juny de 2006 fins a febrer de 2011 va ocupar el càrrec de director assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. De febrer a juliol de 2011 va ser de nou director territorial del Departament de Salut a Girona. L’estiu de 2011 es va incorporar a l’ICS com a director gerent de la institució, càrrec que va ocupar fins al gener de 2014, data en què va ser nomenat gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.