Uns 600 joves de Vilanova del Camí participen aquest curs en les xerrades sobre salut impartides per professionals de l’EAP

salutescolaL’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Vilanova del Camí ha consolidat l’èxit del
programa Salut i escola, en què diversos professionals sanitaris fan xerrades als alumnes de l’Institut de Vilanova i d’altres centres que ho demanen, i que aquest curs es preveu que arribaran a més de 600 estudiants. Entre els temes que es tracten n’hi ha d’especial interès per als joves, com ara sexualitat, tatuatges, mètodes anticonceptius, tabaquisme, afectivitat, etc. A més, alguns dels tallers s’adrecen als docents dels centres, com el de primers auxilis.

Sovint, aquestes sessions van lligades a alguna assignatura que estan cursant els joves i volen ser un punt d’informació i consell sobre els dubtes que els alumnes puguin tenir. El programa d’aquest curs a Vilanova del Camí finalitzarà el mes d’abril i, en total, s’hauran fet xerrades a més d’una vintena de grups d’ESO i de batxillerat de l’IES Pla de les Moreres. Les sessions també estan obertes a altres centres educatius que les sol·licitin.

El programa Salut i escola, del Departament d’Educació i el Departament de Salut de la Generalitat, té l’objectiu de potenciar la coordinació dels centres docents, els serveis educatius i els sanitaris en accions de promoció de la salut i d’atenció a l’alumnat, per reduir els comportaments que poden afectar negativament la salut i detectar problemes de salut dels joves a fi d’intervenir-hi al més aviat possible. El programa se centra, principalment, en la salut mental, l’afectiva i sexual, el consum de drogues i els trastorns de la conducta alimentària.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.