Els hospitals terciaris de l’ICS augmenten un 26% el nombre d’intervencions quirúrgiques cardíaques complexes

1406305293_quirofan_professionals_can_ruti_altaresolucioUn 26% més d’activitat en cirurgia cardíaca complexa als hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias ha permès reduir el nombre de persones en llista d’espera per a operacions d’alta precisió d’aquesta especialitat. En total, l’any 2014 els tres hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) van realitzar 1.961 operacions, 400 més que l’any anterior (1.561). Un 70% d’aquestes intervencions corresponen a cirurgia valvular, un 20% a cirurgia coronària i un 10% a altres tipus de cirurgia cardíaca major. Les xifres també inclouen les operacions realitzades a l’Hospital Josep Trueta per professionals de Vall d’Hebron. 

Per centres, l’activitat de cirurgia cardíaca es distribueix de la manera següent: Vall d’Hebron ha dut a terme un total de 810 intervencions (83 de les quals al Trueta); Germans Trias, 598 i Bellvitge, 553.

Aquest tipus d’intervencions requereixen equips tècnics i de professionals altament qualificats per dur-les a terme. Els tres centres terciaris de l’ICS són referència en cirurgia cardíaca complexa al conjunt de Catalunya, juntament amb l’Hospital Clínic i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i juguen un paper fonamental en el control de les llistes d’espera per a procediments d’aquesta índole.

Gràcies a la posada en marxa del pla especial per reduir el temps d’espera, a final de 2014 pràcticament cap pacient s’havia d’esperar més de tres mesos. També el nombre de persones en llista d’espera per operar-se s’ha reduït en dos terços respecte l’any anterior. Així doncs, dels 444 pacients que hi havia en llista d’espera el desembre de 2013 s’ha passat a 171 la mateixa data de 2014.

Per a aquest any, l’objectiu és mantenir el nombre d’intervencions realitzades per a cada hospital i continuar donant una resposta àgil a les persones que necessiten una intervenció d’aquestes característiques.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.