L’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS estrena blog

ambit_bcn_014L’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat ha creat aquest blog, que vol ser un espai d’acollida i participació de tot el personal sanitari dels CAP i que també pretén escurçar la distància entre aquests professionals i la ciutadania. Així, els ciutadans hi trobaran informació sobre la cartera de serveis de què disposen en atenció primària, l’estructura de l’organització, les activitats que es fan als CAP, els tràmits administratius o les campanyes i consells de salut. També s’hi ofereix informació d’interès per als treballadors de l’Àmbit, com ara estudis clínics, jornades i congressos o altres notícies del sector. 

La salut electrònica (eHealth) té cada vegada més pes i són més les persones que fan cerques a Internet per resoldre dubtes sobre les seves afeccions i tractaments. Per fer una aposta més forta en aquest context de salut electrònica, al blog s’inclouen fonts de referència amb la voluntat d’oferir als ciutadans eines de qualitat que els permetin responsabilitzar-se de la seva salut amb totes les garanties quant a l’ajustament de la informació als codis deontològics de les professions sanitàries i amb rigor informatiu. Des de l’any 2012 alguns dels CAP de Barcelona ciutat ja tenen presència a les xarxes socials.

D’altra banda, els factors socials també afecten la salut de les persones i es fa imprescindible la construcció d’espais comunitaris on es valorin les necessitats socials i el seu efecte en la salut. En aquest sentit, el blog recull la feina dels CAP com a eixos vertebradors de prevenció i educació en salut. 

Foment de la salut en línia

Amb la creació d’aquest blog, l’atenció primària disposa d’una nova eina de comunicació que permet la interacció no presencial i directa entre els professionals i amb la ciutadania. El blog se suma al compte de Twitter @apicsbcn que, en un any, té ja 900 seguidors i es comença a consolidar com a eina de comunicació per fer difusió de les novetats del sector sanitari, la innovació, la recerca, la docència, i les activitats i l’actualitat en salut electrònica.

Tots els comptes i perfils de l’ICS i els seus centres segueixen les recomanacions de la Guia d’usos i recomanacions de l’ICS a les xarxes socials que enumera els criteris d’estil comunicatiu més adequats per utilitzar-les. Aquesta Guia, alhora, s’inspira i segueix les indicacions de la Guia de xarxes socials de la Generalitat de Catalunya, que estableix unes pautes comunes per al conjunt dels departaments i empreses públiques que en depenen i que ja ha editat la seva 6a versió.

Podeu trobar la llista de totes les xarxes socials de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat al blog.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.