El CAP Primer de Maig de Lleida aconsegueix la fase 2D de l’acreditació de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància

DSC_0588El passat dia 2 de febrer de 2015 el Centre d’Atenció Primària Primer de Maig de Lleida va aconseguir la fase 2 D (de desenvolupament) de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN), gràcies a la tasca realitzada des de la Comissió de Lactància Materna i al suport de tot l’equip. Per aconseguir aquest reconeixement, s’ha superat un conjunt de requisits imprescindibles.

  • Determinació dels indicadors de prevalença en lactància materna i pla de difusió entre usuaris i personal del centre. Coneixement de les xifres relacionades amb lactància materna del centre.
  • Pla de formació per al personal sanitari i no sanitari, segons la seva categoria professional i la planificació de la seva formació continuada en lactància.
  • Pla de formació per a embarassades i les seves famílies.
  • Planificació del taller de lactància i/o del grup de suport.
  • Normativa de lactància, on s’han desenvolupat els set passos per a una lactància materna reeixida i el compliment del Codi de comercialització de succedanis de la llet materna. També es redacta el Pla de difusió d’aquesta normativa per als usuaris i el personal del centre.

El dia 13 de febrer de 2015, tres professionals del centre van recollir l’acreditació de la IHAN a Madrid, cosa que converteix  el CAP Primer de Maig, juntament amb el CAP de Tordera, en el primer centre de Catalunya acreditat per la IHAN. Ara, l’equip segueix treballant per poder assolir la fase 3D amb l’objectiu que la lactància materna esdevingui la norma en la primera alimentació dels infants.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.