Uns 800 professionals de l’ICS participen en unes jornades de treball sobre direcció per objectius i acords de gestió

foto_intranetUn total de 800 professionals, assistencials i no assistencials, han participat en unes jornades informatives i de treball sobre direcció per objectius (DPO) i acords de gestió a l’Institut Català de la Salut.  Les jornades s’han distribuït en nou sessions celebrades al llarg d’aquest mes de febrer i hi han participat professionals de tots els territoris, equips d’atenció primària i hospitals de l’ICS. El format de la jornada s’ha estructurat de la manera següent. Primer, s’ha fet una sessió d’una hora on s’ha informat sobre l’estructura de la Direcció Assistencial i les línies estratègiques assistencials, les generalitats de la direcció per objectius i els acords de gestió 2015.

La sessió informativa era a càrrec del director assistencial, Antoni Juan; de la responsable de l’Àrea d’Atenció Primària i d’Atenció a la Comunitat, Rosa Morral; de la directora de Recursos Humans, Sara Manjón, i del cap de la Secretaria Tècnica, Josep Maria Giménez. Posteriorment, els assistents, un centenar per sessió, s’han distribuït en deu grups de treball que, en diferents sales del Centre Corporatiu de l’ICS, han debatut i fet aportacions sobre les DPO i els acords de gestió. Al final de la jornada, el coordinador de cada grup de treball ha exposat a la resta dels assistents el resum del debat i de les aportacions de cada grup. S’ha tancat la sessió amb una ronda oberta de participació i amb les conclusions de Rosa Morral i Antoni Juan.

Aquestes jornades s’emmarquen dins les iniciatives de la Direcció de l’ICS per tal de potenciar la participació dels professionals i recuperar el valor de la direcció per objectius com una eina útil per definir i concretar quins són els objectius corporatius, grupals o de servei i individuals. A més es pretén reforçar la idea que, tot i que en els últims anys el complement de retribució variable associat a l’assoliment de les DPO s’ha vist reduït a la meitat, aquesta pot ser una eina que fomenti el diàleg entre comandaments i professionals, als quals es dóna tota la informació necessària per compartir els objectius corporatius i es compta amb la seva participació en la definició dels objectius grupals i individuals.

Com a resultat de les jornades s’elaborarà un document de bones pràctiques sobre direcció per objectius en el marc de l’ICS. Igualment, algunes de les aportacions, en què hi ha hagut coincidència majoritària entre els diferents grups, es consideraran per ser incorporades en els acords de gestió al llarg dels propers exercicis.

D’altra banda, el fet d’informar sobre els acords de gestió a principis d’any i de recollir les aportacions dels professionals que han participat en aquestes jornades permetrà que el calendari de les DPO s’avanci, de manera que els professionals disposin dels seus objectius durant el primer trimestre de l’any, aspecte històricament reivindicat i en el qual han coincidit els professionals que han participat en les sessions.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.