El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova incorpora la cirurgia assistida per laparoscòpia en 3D

urologia 2El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova disposa des del mes de febrer d’un nou aparell de laparoscòpia que emet la imatge de la intervenció en 3D.   Aquest laparoscopi en 3D  permet una visualització molt similar a la de l’ull humà, ja que està dotat de dues càmeres que envien informació per ser processada de la mateixa manera que ho fan els nostres ulls. 

La visualització de les estructures anatòmiques augmentades i en 3D permet una dissecció més precisa, la qual cosa comporta una morbiditat menor. Això és d’una gran importància en tot tipus d’intervencions, però és en la cirurgia del càncer de pròstata on la preservació d’estructures neurovasculars permet que hi hagi menys incidències de disfunció erèctil i d’incontinència d’orina relacionades amb aquest tipus d’intervenció.

La definició de les imatges i la tercera dimensió s’estan incorporant als centres de referència en cirurgia assistida per laparoscòpia de tot el món, amb la incorporació de la cirurgia robòtica. La torre per a laparoscòpia en 3D, que ha suposat un cost d’uns 70.000 €, ha estat adquirida per l’Hospital Arnau gràcies a una subvenció de la Diputació.

Aquesta tècnica també és molt útil en el camp de la formació, ja que permet que els nous cirurgians adquireixin més ràpidament destresa en el camp de les intervencions assistides per laparoscòpia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.