Els 50 blogs de l’ICS sumen 700.000 visites i 4.700 entrades amb consells de salut, informació de servei i activitats als centres

portada facebook

L’Institut Català de la Salut (ICS) consolida any rere any la seva presència a les xarxes socials. Amb un total de 50 blogs, 34 perfils de Twitter i 16 pàgines a Facebook, la institució és una de les empreses públiques de Catalunya que ha apostat més intensament per formar part d’aquests entorns de comunicació de manera ordenada, coherent i sota una estratègia corporativa comuna. 

Els 50 blogs ja sumen 700.000 visites i 4.700 entrades amb consells de salut, informació de servei i activitats als centres, entre d’altres continguts. Els 34 perfils de Twitter tenen més de 36.000 seguidors, 10.800 dels quals ho són del perfil corporatiu. A les 16 pàgines de Facebook, el total de simpatitzants supera els 8.000, una tercera part dels quals segueix la pàgina corporativa. Els tres canals de Youtube (ICS, Hospital de Bellvitge i Metropolitana Nord) comptabilitzen més de 127.000 visualitzacions dels 385 vídeos que ofereixen. 

Gràcies a aquests canals de comunicació àgils, directes i propers a la ciutadania i als professionals, l’ICS ofereix informació sanitària fiable i es fa ressò d’iniciatives interessants en l’àmbit de la salut, la innovació, la recerca, la docència i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). També, mitjançant aquestes xarxes, coneix els interessos de les persones usuàries, potencia el coneixement compartit entre professionals, i facilita la participació i la implicació de la ciutadania en les activitats i campanyes que promou.

En aquest context, l’organització facilita a aquells centres i territoris que ho sol·liciten l’obertura de comptes i perfils institucionals a les xarxes socials amb més presència a Internet (Twitter, Facebook, WordPress i Youtube) i dóna suport als professionals que els administren per a la seva gestió, la configuració de la imatge corporativa i la producció de continguts innovadors i d’interès.

Durant el 2014 i les primeres setmanes de 2015 el nombre de blogs de l’ICS s’ha incrementat en 26, sobretot de l’atenció primària, fins arribar a la cinquantena actual. Els últims a estrenar-se aquest mateix any han estat els blogs de l’EAP Plaça Catalunya de Manresa, del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Cerdanyola, de l’Espai de Colors de l’Hospital Vall d’Hebron, del Centre d’Alta Resolució de Salou i de la Unitat Docent de Medicina de Família i Comunitària de Tarragona.

En aquest temps, l’ICS també ha donat suport a la creació de quatre nous perfils a Twitter (@hbellvitge de l’Hospital de Bellvitge, @harnaulleida de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, @preventivabellv del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital de Bellvitge i @eapplcat de l’EAP Plaça Catalunya). A Facebook, l’organització disposa de tres pàgines de creació recent, de l’EAP La Pobla de Segur, l’EAP Ponts i l’EAP Agramunt.

Des de juliol de 2014, l’ICS també té un nou blog de notícies. Es tracta de l’Infoics, una eina per apropar a la ciutadania i als professionals tota l’actualitat de l’ICS i els seus centres, en un sol espai de la xarxa. En poc més de set mesos de vida, l’InfoICS ja ha sumat gairebé 35.000 visites.

Tots els comptes i perfils de l’ICS i els seus centres segueixen les recomanacions de la Guia d’usos i recomanacions de l’ICS a les xarxes socials, on els professionals poden trobar el procediment que cal seguir per obrir bústies, comptes i pàgines en aquests espais de relació i participació. Així mateix, enumera les diverses xarxes socials, els diversos usos i objectius de cadascuna, les recomanacions per tenir-hi una presència adequada i reeixida, i també els criteris d’estil comunicatiu més adequats per utilitzar-les.

Aquesta Guia, alhora, s’inspira i segueix les indicacions de la Guia de xarxes socials de la Generalitat de Catalunya, que estableix unes pautes comunes per al conjunt de tots els departaments i empreses públiques que en depenen i que ja ha editat la seva 6a versió.

Podeu trobar la llista de totes les xarxes socials de l’ICS en aquest enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.