El nou CAP Gran Sol de Badalona dóna servei a 19.000 persones dels barris de Llefià i la Salut

B9udQ9HIUAQz-7IEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit la inauguració del Centre d’Atenció Primària (CAP) Gran Sol, situat al carrer del Doctor Bassols, 112-130, de Badalona.

Aquest nou centre respon a la necessitat de modificar els límits territorials de les tres àrees bàsiques de salut (ABS) de Llefià (6) i la Salut (7A i 7B), i s’ubica cada ABS en un centre, de manera que al CAP Gran Sol s’hi ha traslladat l’ABS 7A amb la nova delimitació. A més, acull altres serveis com ara el Centre de Salut Mental (CSMA) Badalona II i una part del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) territorial, i també alguns especialistes de l’Hospital Germans Trias i Pujol, per descentralitzar una part de la consulta externa. 

Cal destacar que aquests serveis sanitaris són gestionats per diferents entitats. Així, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona l’atenció primària i l’atenció especialitzada, els serveis de salut mental són gestionats per l’Institut de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Badalona i l’ASSIR, en una primera fase, per Badalona Serveis Assistencials (BSA).

L’edifici té una superfície construïda de 4.211 m2 distribuïts en tres plantes. La inversió total ha estat de 7.891.676 euros (7.192.482 euros de l’obra i 698.194 euros de l’equipament), finançada a través d’un conveni plurianual amb l’Ajuntament de Badalona.

El nou CAP Gran Sol presta atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social, activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, atenció odontològica, atenció a la salut sexual i reproductiva, activitats adreçades a la comunitat, atenció a la salut mental d’adults, atenció especialitzada de cirurgia general, digestiva, dermatologia i al·lergologia, i tots els tràmits i les gestions derivats de l’assistència.

El nou equipament es va posar en funcionament progressivament, de manera que els primers ciutadans ja s’hi van traslladar el 28 de juliol de 2014, i s’hi han anat incorporant serveis fins a l’1 de desembre, en què ja va funcionar amb normalitat. A partir del març de 2015, està previst iniciar el funcionament del servei de fototeràpia i fotoquimioteràpia amb la màquina PUVA, servei nou que respon a un desdoblament de l’instal·lat a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

A més, s’hi centralitzaran els tres odontòlegs de les tres ABS (Llefià, la Salut i Gran Sol), també el mes de març. Finalment, també està previst que el mateix mes de març s’hi traslladi el servei de l’ASSIR de Badalona Serveis Assistencials (BSA), per millorar-ne les condicions actuals de prestació, mentre es treballa en el Pla funcional de reordenació de l’atenció a la sexual i reproductiva territorial de Badalona i Sant Adrià, on s’hi ha d’integrar els serveis ASSIR de l’ICS i de BSA.

Us recordem que per a qualsevol cas de dubte o consulta podeu trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, que funciona les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. Aquest telèfon ajuda en qualsevol demanda d’informació sobre salut, malalties i serveis sanitaris.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.