El Comitè Científic dóna a conèixer les deu experiències finalistes de la 1a Jornada d’Innovació a l’ICS

logo_05Les deu experiències finalistes de la 1a Jornada d’Innovació a l’Institut Català de la Salut (ICS) han estat escollides d’entre un total de 388. Els deu autors seran ponents en dues taules rodones on presentaran aquestes experiències i, quan finalitzi la Jornada, el Comitè Científic donarà a conèixer la iniciativa guanyadora. El professional que més puntuació assoleixi guanyarà el 1r Premi a la Millor Experiència Innovadora a l’ICS.

Els projectes finalistes, i els seus autors principals, són els següents:

– Control de pacients asmàtics mitjançant el correu electrònic. Estudi quasi experimental abans-després (Lavinia Vico Besó, Equip d’Atenció Primària Garraf Rural).

– Modificació del circuit de notificació de valors alarmants del laboratori clínic de l’Hospital Universitari de Bellvitge (Ana Maria Rodríguez Romero, Hospital de Bellvitge).

– La UDENTG, un model d’integració dels àmbits assistencials per al control de la diabetis al territori de Girona (Wifredo Ricart Engel, Hospital Josep Trueta de Girona).

– Preoperatori en línia. Infermeria i anestèsia (Domingo Blanco Vargas, Hospital de Viladecans).

– Els grups de morbiditat ajustats, un nou agrupador de multimorbiditat poblacional (David Monterde, Centre Corporatiu).

– Programa de rehabilitació cardíaca i prevenció secundària en malalts amb síndrome coronària aguda atesos a l’HUVH (Xavier Armengol, Hospital Vall d’Hebron).

– Desenvolupament d’una plataforma de subtipat d’alta resolució i detecció d’infeccions mixtes i mutacions de resistència del virus de l’hepatitis C emprant tecnologia de seqüenciació massiva (Juan Ignacio Esteban, Hospital Vall d’Hebron, Vall d’Hebron Institut de Recerca, Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa).

– Programa de formació i entrenament en cricotiroidotomia quirúrgica en un model animal de tràquea de porc (Cristóbal Añez Simón, Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona).

– Avaluació de l’efectivitat de la teràpia racional emotiva comportamental com a instrument d’intervenció en una consulta de treball social d’atenció primària (Carme Rovira, EAP Sant Andreu, Barcelona).

-Neuroprotecció com a tractament de la retinopatia diabètica: del model experimental a l’assaig clínic (Rafael Simó, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Vall d’Hebron Institut de Recerca).

Els objectius d’aquesta 1a Jornada, a la qual assistiran més de 700 professionals, són conèixer quina és la situació de la innovació a l’ICS, donar a la innovació la importància que mereix dins l’organització i compartir les iniciatives que s’estan duent a terme en els diferents dispositius de salut del territori.

A banda de les deu ponències sobre les experiències finalistes, la Jornada inclou amb la conferència “La innovació: factor clau per al futur de la sanitat”, a càrrec del professor Enric Barba, doctor en enginyeria de telecomunicació i màster en gestió i organització d’empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya. A més, hi haurà una taula rodona sobre com convertir les idees en un millor servei a les persones.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.