L’Hospital Universitari de Bellvitge augmenta un 8,3% les intervencions quirúrgiques el 2014

aèries HUB (44)L’Hospital Universitari de Bellvitge ha augmentat un 8,3% el nombre d’intervencions quirúrgiques generals (cirurgia major i menor) durant l’any 2014 respecte el 2013. Aquest increment en l’activitat quirúrgica ha permès aconseguir que el 83,4% de pacients en llista d’espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut (CatSalut) hagin estat operats abans de sis mesos l’any passat. Els bons resultats han estat possibles gràcies a la incorporació de millores organitzatives i a la priorització de pacients que, en condicions d’igualtat clínica, portaven més temps esperant.

D’aquesta manera, el nombre de persones que han estat intervingudes abans de sis mesos dels 14 procediments garantits ha augmentat un 27,3% (del 56,1% el gener de 2014 al 83,4% el desembre de 2014). La incorporació de tècniques quirúrgiques innovadores menys invasives ha permès també augmentar l’activitat quirúrgica del centre. Així, la cirurgia major ambulatòria s’ha incrementat en un 3,6% i la cirurgia menor, un 13%.

A més, l’hospital ha reduït en més de la meitat la llista d’espera de cirurgia cardíaca, de 169 pacients el desembre de 2013 a 76 persones el mateix mes de 2014. Una reducció del 55% de pacients en una llista d’espera que en cap cas supera els tres mesos de demora i que inclou exclusivament pacients que no estan en situació de risc vital, ja que els casos que necessiten d’atenció immediata són intervinguts amb caràcter urgent. L’octubre de 2013, l’Hospital Universitari de Bellvitge va implementar un pla d’optimització del seu programa de cirurgia cardíaca per tal de disminuir tant el nombre de pacients en llistes d’espera com el temps de demora, atenent les directrius establertes en el Pla de Salut de Catalunya 2011-2015 i el Pla de xoc de cirurgia cardíaca del Departament de Salut i les societats catalanes de cardiologia i de cirurgia cardíaca.

L’augment de recursos sanitaris al Baix Llobregat ha comportat una reestructuració durant els últims anys dels serveis que ofereix l’Hospital Universitari de Bellvitge, que ha fet una aposta estratègica per l’activitat terciària, és a dir, aquella que té una complexitat més alta. Així, el 35% dels pacients donats d’alta al centre durant el 2014 corresponen a procediments terciaris, la taxa més elevada de tota la xarxa hospitalària pública de Catalunya.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.