L’Hospital de Viladecans incrementa un 6,7% les intervencions quirúrgiques el 2014

Hospital-Viladecans_08_181L’Hospital de Viladecans ha incrementat l’activitat quirúrgica general en un 6,7% durant el 2014. Aquests bons resultats han estat possibles gràcies a les millores organitzatives i a la priorització rigorosa d’aquells pacients que, en condicions d’igualtat clínica, feia més temps que esperaven. L’hospital ha incorporat nous procediments de cirurgia ambulatòria amb mínima invasió en els casos de colecistectomies, rinoplàsties i els adenomes i neoplàsies de pròstata, cosa que ha permès un augment del 5,2% en el nombre de cirurgia major ambulatòria durant els últims dotze mesos. Avenços que han estat possibles gràcies a la col·laboració i el treball de l’equip de professionals de l’Hospital.  

D’aquesta manera, s’ha aconseguit que el 80,2% de pacients en llista d’espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut (CatSalut) hagin estat intervinguts abans de sis mesos durant el 2014. Així, l’hospital ha augmentat en un 49,4% el nombre de pacients operats en menys de mig any respecte el 2013.

El nou Pla funcional de l’Hospital de Viladecans ampliarà en un 90% la superfície del centre per tal de millorar la seva capacitat de resolució. El projecte, que va ser presentat el passat 23 de gener, preveu l’augment del nombre de llits d’hospitalització fins a 152 llits i aconsegueix que un mínim del 20% de les habitacions siguin individuals i que la resta siguin habitacions dobles.

Altres millores destacables es concentren en l’Àrea Quirúrgica i d’Urgències. La primera, que en l’actualitat disposa de cinc quiròfans separats en dos blocs, passarà a tenir un sol bloc de set quiròfans, un dels quals es destinarà a urgències. Pel que fa a l’Àrea d’Urgències passarà de disposar de 24 boxs a 38, amb sis addicionals per a l’atenció al pacient greu. D’altra banda, les Consultes Externes incrementaran en un 54% el seu espai, passant dels 43 gabinets d’exploració o consultes actuals a 66 espais i l’Hospital de Dia disposarà de 13 places més de les que té en l’actualitat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.