L’Hospital Joan XXIII redueix un 38% les llistes d’espera de les 14 intervencions garantides

Operació de varices HJ23D’acord amb els objectius marcats pel Departament de Salut i prioritzats per l’Institut Català de la Salut (ICS) per a les llistes d’espera, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona les ha reduïdes un 38% durant l’any 2014 pel què fa als 14 procediments garantits pel CatSalut. Aquests són: cataractes, varices, hèrnia inguinal, colecistectomia, artroscòpia, pròstata, canal carpiana, amígdales, circumcisió, pròtesi de genoll, pròtesi de maluc, histerectomia, quist pilonidal i reparació del dit del peu.

Aquesta millora ha estat possible gràcies a la implicació dels professionals en l’augment de l’activitat quirúrgica i la gestió de l’antiguitat dels pacients en llista. S’han avançat les intervencions d’aquells usuaris que feia més temps que es trobaven en espera, tenint en compte també els criteris clínics.

L’hospital ha complert l’objectiu de reduir de dotze a menys de sis mesos el temps d’espera en 13 de les 14 intervencions garantides, amb la qual cosa es va tancar l’any passat amb 720 malalts menys en llista. Tan sols es manté en un any l’espera per a ser operat de pròtesi de genoll, tot i que s’ha realitzat un gran esforç amb 72 intervencions més que el 2013 i s’ha aconseguit així rebaixar el temps de 18 a 12 mesos. L’objectiu per al 2015 és que els pacients pendents d’una intervenció de pròtesi de genoll no hagin d’esperar més de mig any.

Aquests bons resultats s’expliquen en gran part per l’increment de l’activitat quirúrgica programada (cirurgia convencional i cirurgia major ambulatòria), que va ser un 9% superior a la del 2013. L’Hospital Joan XXIII ha fet un important esforç pressupostari i organitzatiu que ha permès realitzar més intervencions en general i molt especialment dels 14 procediments garantits.

L’Hospital Joan XXIII és el centre de referència a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per a una població de gairebé 800.000 habitants. En un dia, porta a terme 41 intervencions quirúrgiques majors, 222 urgències, 955 consultes externes, 69 sessions d’hospital de dia i 81 altes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.