El conseller de Salut inaugura el nou CAP Prats de Lluçanès

Inauguració CAP Prats de LluçanèsA Prats de Lluçanès s’ha inaugurat avui el nou Centre d’Atenció Primària (CAP), després de dos anys d’obres i més de 2 milions d’euros d’inversió. Aquest nou centre, de més de 1.000 m2, ofereix un equipament de primer ordre i amplia els serveis a la població del Lluçanès. L’acte ha estat presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz, i Lluís Vila, alcalde del municipi. També hi han assistit Oriol Morera, gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut, i Pere Soley, director gerent de l’Institut Català de la Salut, entre d’altres. 

El CAP, gestionat per l’ICS i situat al carrer Verge de Montserrat, 2, incorpora noves àrees com una sala de tractament i extraccions, sala de reunions i sala d’educació sanitària i disposa d’un espai destinat exclusivament als professionals del SEM del Punt de Suport Vital Bàsic 24 hores, amb un garatge que permet mantenir les òptimes condicions del vehicle malgrat les baixes temperatures de l’hivern. A més, es tracta d’un centre ple de llum on totes les àrees assistencials estan situades a la planta baixa.

En total, a aquestes instal·lacions hi treballen professionals de les àrees següents: dos de medicina de família, un de pediatria, tres d’infermeria i un d’auxiliar d’infermeria, un d’odontologia, un de treball social, dos d’administració, un de llevadoria dos dies per setmana i un de psiquiatria un dia al mes.

El CAP antic disposava de 244 m2 distribuïts en dues plantes i la manca d’espai dificultava el treball grupal i altres prestacions de la cartera de serveis. L’any 2006 es va iniciar el procediment per tal de construir un nou centre al municipi en una antiga caserna cedida per l’Estat, que, finalment, s’ha fet realitat gràcies a una estreta col·laboració amb l’equip de govern municipal.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.