L’ampliació de l’hospital de Viladecans permetrà incrementar la seva capacitat de resolució

Hospital de Viladecans

Façana de l’Hospital de Viladecans

Aquesta tarda s’ha presentat a diverses entitats veïnals el Pla funcional d’ampliació de l’Hospital de Viladecans a càrrec del director dels sectors sanitaris Baix Llobregat Centre – Litoral i L’Hospitalet de Llobregat del Servei Català de la Salut, Daniel Fernández, i del director de l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, Jordi Monedero.  Amb aquesta ampliació l’Hospital de Viladecans millorarà la capacitat de resolució, mantenint la cartera de serveis actual, i cobrirà com a hospital bàsic de referència les necessitats assistencials de més de 180.000 veïns de cinc poblacions del Baix Llobregat: Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat.
L’ampliació comporta un increment del 90% de la superfície construïda, que passarà de 13.500 m2 a 25.700 m2. L’increment de superfície possibilita que s’augmenti el nombre de llits d’hospitalització fins a 152 llits, cosa que permetrà aconseguir que un mínim del 20% de les habitacions siguin individuals i que la resta siguin habitacions dobles. Aquesta actuació comporta una millora notable en l’estructura actual de l’Hospital, que encara té un nombre significatiu d’habitacions amb quatre llits.

Altres millores destacades es concentren a l’Àrea Quirúrgica: actualment,  l’Hospital de Viladecans disposa de cinc quiròfans separats en dos blocs i passarà a tenir un sol bloc de set quiròfans, un dels quals es destinarà a urgències. A més, properament, a l’Àrea Quirúrgica s’ubicarà una àrea de cirurgia menor ambulatòria.

L’Àrea d’Urgències passa de 24 boxs a 38 boxs, amb sis d’addicionals per a l’atenció al pacient greu. L’espai de Consultes Externes s’incrementa en un 54%, passant de 43 consultes o gabinets d’exploració actuals a 66 espais.

A més, en el marc del Pla de Salut de Catalunya, es recullen els efectes dels canvis en el model assistencial, com ara les alternatives a l’hospitalització convencional, i es potencia l’hospitalització domiciliària i l’hospital de dia, que passa de tenir vuit places a tenir-ne 21, i que, addicionalment, disposarà de quatre places per a pacients oncològics, d’acord amb el model d’atenció oncològica de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.