La cap de servei de la Unitat de Cures Intensives de l’Arnau formarà part del Comitè Coordinador de la Xarxa de Vigilància d’Infecció Nosocomial del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties

logo_ecdcLa doctora Mercedes Palomar Martínez serà l’única professional de l’Estat espanyol i l’única especialista en cures intensives de l’European Center for Diseases Control (ECDC), que està format per experts en control d’infeccions i microbiòlegs. El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties és una agència de la Unió Europea dedicada a contribuir en la defensa d’Europa contra les malalties infeccioses. El centre va ser creat l’any 2005 amb seu a Estocolm, Suècia.

La xarxa de l’ECDC es compon dels estats membres de la Unió Europa, a més d’Islàndia, Liechtenstein i Noruega.

Aquesta agència va ser creada per lluitar contra les malalties transmissibles i altres amenaces greus per a la salut, especialment contra les malalties infeccioses, com ara la grip, la síndrome respiratòria aguda greu, la grip aviària i el VIH. Entre les seves tasques principals, hi podem trobar la formació de xarxes de laboratoris, la vigilància i el control de les infeccions associades a l’assistència sanitària i el manteniment d’un sistema d’alerta i resposta ràpida a les emergències per malalties infeccioses.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.