L’Hospital de Bellvitge és pioner a Espanya en la implantació de pròtesis de penis hidràuliques per via infrapúbica

Vista HUB 08 vert videoLa cirurgia protèsica per tractar la disfunció erèctil ha conegut en els darrers anys avenços, tant pel que fa als materials com a les tècniques, que han fet disminuir les complicacions i augmentar el grau de satisfacció dels pacients. Entre els diferents tipus de pròtesi existents, el model més avançat actualment és la pròtesi hidràulica de tres components. Aquest tipus de pròtesi consisteix en dos cilindres que s’implanten en els cossos cavernosos, un mecanisme d’activació situat a l’escrot, i un reservori de líquid situat al costat de la bufeta.

Ara, i de manera pionera a Espanya i també en l’àmbit europeu, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha començat a implantar pròtesis de penis hidràuliques per via infrapúbica. Amb aquesta innovació s’aconsegueix fer un abordatge mínimament invasiu, el qual permet l’activació de la pròtesi de manera precoç. “Realitzar l’implant per via infrapúbica fa que la recuperació del pacient sigui més ràpida, ja que la incisió és mínima, a més de permetre activar la pròtesi abans que amb les altres tècniques”, explica el Dr. José Rodríguez-Tolrà, responsable de la Unitat d’Andrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i responsable de practicar la quarta cirurgia d’aquest tipus, la qual s’emetrà en directe en el II Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil.

Durant el Curs, que se celebrarà el pròxim dia 23 de gener a l’Hospital Universitari de Bellvitge, es podran veure en directe quatre cirurgies de gran complexitat, entre les quals es troba la innovadora pròtesi de penis hidràulica de tres components per via infrapúbica. El curs, un dels pocs que tenen lloc sobre aquesta matèria a Espanya, comptarà amb la participació d’especialistes de tot l’Estat. A més de les intervencions en directe, s’impartiran tallers pràctics amb cadàvers i diferents ponències.

La implantació d’una pròtesi de penis és un últim recurs terapèutic davant de determinats casos en què els altres tractaments, principalment la medicació oral i les injeccions intracavernoses, no han donat resultat en el pacient. La tècnica quirúrgica per implantar aquest tipus de pròtesis és més exigent que d’altres, per la qual cosa per obtenir els millors resultats és molt important comptar amb professionals experts i específicament formats. En aquest sentit, l’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels centres de referència de l’Estat espanyol en aquesta cirurgia, en la qual acumula més de 25 anys d’experiència. “L’Hospital Universitari de Bellvitge implanta unes 15 pròtesis de penis anualment, i des dels inicis d’aquesta cirurgia n’ha implantat unes 250 de diferents models”, assegura el Dr. Josep Torremadé, facultatiu de la Unitat d’Andrologia de l’Hospital de Bellvitge.

La disfunció erèctil pot ser causada per factors psicològics, farmacològics, neuronals, hormonals o vasculars, entre altres causes. Segons diversos estudis, entre un 20% i un 50% de la població masculina adulta pateix disfunció erèctil, un problema que és especialment prevalent a partir dels 60 anys.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.