José Jerónimo Navas, nou responsable d’innovació de l’Institut Català de la Salut

José J. NavasLa Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha encarregat a José Jerónimo Navas, actual director gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el lideratge d’un nou projecte estratègic i prioritari per a la institució. Es tracta de la posada en funcionament d’una nova àrea d’innovació corporativa que, entre d’altres, té l’encàrrec de donar impuls i visibilitat a tota la innovació que duen a terme els professionals de la institució, fomentar la transferència d’aquesta innovació, detectar aquella que es fa en altres centres nacionals i internacionals amb l’objectiu d’introduir-la a l’organització i, en definitiva, potenciar l’ICS com a proveïdor d’excel·lència i de referència del sistema sanitari català.

Nascut a Melilla l’any 1948, José Jerónimo Navas és doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid. Amb més de 25 anys d’experiència professional al capdavant d’institucions sanitàries i de recerca biomèdica, el doctor Navas ha desenvolupat una gran part de la seva carrera com a metge i gestor a Catalunya, concretament a l’ICS.

Entre d’altres càrrecs, Navas va ser cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, del qual també fou director mèdic i director gerent durant més de deu anys. Posteriorment, va ser director de la Divisió Hospitalària (1997-2002) i director científic (2003-2004) de l’ICS. També ha estat director del Programa d’investigació i innovació del Departament de Salut (2005-2008) i director general de l’Institut de Salut Carlos III (2008-2012). Des del mes d’abril de 2012 i fins a aquest any 2015 ha estat el gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el complex hospitalari més gran de Catalunya.

En l’àmbit docent, és catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha exercit com a professor d’anatomia patològica a la Universitat Northwestern de Chicago i a la Universitat Complutense de Madrid.

Vicenç Martínez Ibáñez, actual gerent territorial de l’ICS a Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), substituirà José Jerónimo Navas al capdavant de la gerència de l’Hospital Vall d’Hebron. Martínez Ibáñez ha desenvolupat gran part de la seva carrera com a metge i gestor a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), on ha estat cap de secció i cap de servei de Cirurgia Pediàtrica, coordinador de l’Àrea MaternoInfantil i director de processos quirúrgics, entre d’altres càrrecs. A més, va ser el primer cirurgià del primer trasplantament hepàtic infantil de l’Estat fet a l’HUVH el juny de 1985.

La Direcció Gerència de l’ICS portarà la proposta de nomenament de Martínez Ibáñez, per a la seva aprovació, a la Comissió Executiva del Consell d’Administració, que es reunirà aquest dijous vinent en sessió ordinària. També proposarà el nomenament de Rafael Ruiz Riera, actual gerent del Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample (CAPSE), com a nou gerent de l’Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat, en substitució de Pilar Solans. Rafael Ruiz té una trajectòria professional vinculada a l’ICS des de l’any 2007, on ha exercit com a director dels serveis d’atenció primària Dreta, Litoral i Esquerra de l’Àmbit de Barcelona Ciutat.

Tots aquests canvis es faran efectius durant la primera quinzena de febrer.

Currículums dels doctors Navas, Martínez Ibáñez i Ruiz

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.