La Fundació Avedis Donabedian premia la qualitat assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron i el projecte CIMS de Girona

foto 3Dos projectes de l’Institut Català de la Salut (ICS) han rebut el reconeixement de la  Fundació Avedis Donabedian. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha obtingut el Premi a l’Excel·lència en Qualitat en Hospitals en reconeixement al sistema de gestió de qualitat del centre i  el projecte CIMS, l’aliança estratègica entre l’ICS i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) a Girona, ha rebut el Premi a l’Excel·lència en Qualitat en Integració Assistencial. El lliurament dels Premis s’ha realitzat durant el Concert de Cap d’Any de la Sanitat al Palau de la Música.

foto 1El guardó per a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron reconeix el sistema de gestió de qualitat del centre, que ja té una dilatada trajectòria a l’organització i a la cultura dels professionals i està orientat a la millora contínua de la qualitat. De fet, la Fundació Avedis Donabedian ja havia premiat la tasca del centre en dues ocasions anteriors. L’any 1995, el guardó va ser per a l’Hospital Maternoinfantil. I el 2006, va premiar per primera vegada el conjunt de l’Hospital.   El Pla de qualitat de l’Hospital és una eina d’estratègia directiva que impulsa i desenvolupa els principals objectius de la institució, articulant i posant en marxa els diferents plans d’acció orientats a aconseguir els objectius de millora prioritaris.

Destaquen com a elements clau de l’estratègia de qualitat de l’Hospital l’orientació al pacient, el lideratge directiu i compromís institucional i la participació i implicació professional. Durant l’any 2014 més de 1.800 professionals (un 28% del total de l’Hospital) han participat en activitats d’avaluació i millora de la qualitat, posant el seu coneixement al servei de l’organització. Cal destacar que a l’Hospital hi ha 29 comissions i 34 comitès clínics amb estructura permanent, a més de diferents grups de millora i referents de qualitat i seguretat en unitats i serveis.

foto 2El Premi per al projecte CIMS com a millor model d’integració assistencial reconeix la capacitat d’implantar un conjunt d’accions, de coordinació i d’integració, que es tradueixen en una millora de la qualitat assistencial. El Jurat ha distingit per unanimitat la coordinació entre els diversos nivells d’atenció que inclou el projecte CIMS (atenció primària i hospitalària, salut mental i addiccions, atenció sociosanitària i a persones amb dependència social), així com les accions de promoció de la salut.  El projecte CIMS, que s’emmarca en els objectius del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015, va néixer el novembre de 2012 amb l’objectiu de conduir el futur de dues de les institucions sanitàries més importants de la Regió Sanitària de Girona.

Amb més de dos anys de recorregut, l’anomenat projecte CIMS (Créixer, Innovar i Millorar en Salut, tot utilitzant el Coneixement acumulat, la Implicació de les persones i el Mètode adequat, cercant les Sinergies que siguin necessàries) ha servit per aproximar de forma eficient les dues organitzacions, treballant de manera conjunta, però mantenint la seva independència jurídica.

Aquestes aliances entre ICS Girona i IAS serveixen per integrar els seus serveis, unificant processos i protocols i amb la voluntat de millorar l’atenció a la ciutadania. El projecte pren el coneixement i l’experiència dels professionals com a base per a la millora contínua de la tasca assistencial i és per aquest motiu que la participació i la implicació dels professionals en la creació del projecte ha estat clau des del primer moment.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.